Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki problem u susjedstvu

VIDEO Požar progutao odlagalište otpada, vatrogasci radili cijelu noć: Zabranjeni sportovi na otvorenom i poljoprivredni proizvodi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog ogromnog požara koji je jučer progutao odlagalište otpada pokraj Rima gradonačelnik je izdao upozorenje građanima da ne izlaze ako ne moraju i zabranio sportske aktivnosti.

Gradonačelnik Rima Roberto Gualtieri potpisao je uredbu nakon velikog požara koji je jučer izbio u postrojenju za obradu otpada na području bivšeg mega odlagališta Malagrotta.

Kako je objavio portal Unione Sarda odredbom se zabrajuju sportske aktivnosti na otvorenom, zabranjuje se sakupljanja i konzumacije hrane biljnog podrijetla, ispaša domaćih životinja do izrade modela utjecaja onečišćujućih tvari u zraku. 

Sve to na snazi će biti 48 sati za radijus od šest kilometara od mjesta požara na području glavnog grada Rima.

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća kod Dugopolja Teška prometna nesreća Užas na A1: Poginulo dijete (8), majka i dvoje djece u bolnici, policija traži svjedoke

Preporučuje se također držanje prozora zatvorenim i izbjegavanje izlaska van kuće koliko god je to moguće. Najavljeno je da će policijski službenici provjeravati pridržavaju li se građani navedenih mjera.

Vatrogasci su cijelu noć gasili požar čiji se uzroci još ne utvrđuju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene