Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mađarsko nacionalno kazalište

Tragedija na predstavi Romeo i Julia: Urušio se balkon, glumci u bolnici, ravnatelj kazališta ponudio ostavku

Predstava Romeo i Julia
Predstava Romeo i Julia Mađarsko nacionalno kazalište
Aktualno Galerija Predstava Romeo i Julia Predstava Romeo i Julia Foto: Mađarsko nacionalno kazalište Predstava Romeo i Julia Predstava Romeo i Julia Foto: Mađarsko nacionalno kazalište Predstava Romeo i Julia Predstava Romeo i Julia Foto: Mađarsko nacionalno kazalište +0 Predstava Romeo i Julia Galerija 1/4 >>
Dvoje glumaca Mađarskog nacionalnog kazališta ozlijeđeno je nakon što se tijekom predstave urušio balkon.

Šef mađarskog kazališta ponudio je ostavku nakon što je dvoje glumaca ozlijeđeno u padu s balkona tijekom predstave Romeo i Julija.

Júlia Szász glumila je Juliju, a Otto Lajos Horváth glumio je njezina oca tijekom nesreće u petak. Oboje su u bolnici u teškom, ali stabilnom stanju.

Pročitajte i ovo Avion izletio s piste i zabio se u automobil - 1 Hitno slijetanje VIDEO Sudarili se avion i auto: "Bilo je očito da ide prebrzo, iz guma se dimilo"

Ravnatelj Nacionalnog kazališta Attila Vidnyánszky ponudio je ostavku u ponedjeljak, ali je to odbio mađarski ministar kulture János Csák.

Liječnici su pružili pomoć glumcima koji su pali iza kulise s povišene platforme tijekom drugog čina predstave u Budimpešti.

Pročitajte i ovo Kenyatta Odom Uhićeni majka i njezin dečko Umrla u strašnim mukama: Otkriveni mučni detalji o djevojčici čije je tijelo pronađeno u betonu

Oboje su kasnije operirani, piše BBC.

Istraga je pokrenuta, a Csák je rekao da će pričekati njezine nalaze prije poduzimanja daljnjih radnji. Ne zna se koliko će istraga trajati.

Vidnyánszky je 10 godina bio ravnatelj Nacionalnog kazališta i blizak je premijeru Viktoru Orbanu. Njegovo imenovanje trebalo je završiti 2023., ali je ranije ove godine produljeno za još pet godina.

Pročitajte i ovo Izraelci u Gazi Izraelci u Gazi VIDEO Izraelci objavili snimku iz skrovišta Hamasa, liječnici očajni: "Ovo je groblje. Psi ulaze i jedu mrtve"

Pročitajte i ovo Noa Marciano oglasio se IDF UZNEMIRUJUĆE Hamas objavio video taokinje kako čita poruku, a onda je šok došao na kraju: "Ovo je neljudski"

Csák i Vidnyánszky su posjetili budimpeštansku bolnicu u kojoj se glumci oporavljaju i razgovarali s liječnicima. U objavi na Instagramu Csák je rekao da se stanje dvoje glumaca popravlja i poželio im je brz oporavak.

Szász se kasnije ovog mjeseca trebala pojaviti u predstavama Ivan Hrabri i Woyzeck u Nacionalnom kazalištu.

Glumila je i u nizu visokoprofilnih mađarskih filmskih produkcija.

Horváth je prvi put postigao uspjeh ranih 2000-ih kao glumac i poznat je po nastupima u mađarskim filmovima i televizijskim emisijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene