Obavijesti Video Pretražite Navigacija
luka zatvorena

VIDEO Stigla dizalica: Počinje uklanjanje mosta u koji se zabio teretni brod

U Baltimore je stigla najveća dizalica na američkoj istočnoj obali kako bi uklonila ostatke mosta Francis Scott Key Bridge koji se urušio u ponedjeljak nakon što se u njega zabio kontejnerski brod.

Jedna od najvažnijih luka u SAD-u trenutno je zatvorena dok se ne uklone ruševine mosta i teretnog broda koji se u njega zabio. U tome bi trebala pomoći dizalica koja je u petak dopremljena u Baltimore.

Za obnovu je izdvojeno 60 milijuna dolara, a mjesto događaja idućeg tjedna trebao bi posjetiti i američki predsjednik Joe Biden, javlja BBC.

Pronađena tijela dvojice od šestero nestalih

U noći s ponedjeljka na utorak kontejnerski brod je udario u jedan od potpornih tornjeva mosta koji se nakon toga urušio i spriječio ulazak u jednu od najvažnijih luka u SAD-u.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Javno obraćanmje Vučić: "Plaćamo visoku cijenu, ne svojom krivnjom''

Ronioci su u srijedu izvukli tijela dvojice od šest nestalih radnika koji su poginuli nakon urušavanja mosta u Baltimoreu, objavio je Reuters.

Žrtve su 35-godišnji Alejandro Hernandez Fuentez iz Baltimorea i 26-godišnji Darlene Rania El Castillo Cabrera iz Dundalka.

Preostala četiri radnika koji su bili dio ekipe koja je u to vrijeme popunjavala rupe na cesti mosta proglašeni su mrtvima, 18 sati nakon nesreće.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene