Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Riječi isprike

Sjevernokorejci žale zbog smrti Južnokorejaca u poplavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja izrazila je u srijedu žaljenje zbog smrti šestero Južnokorejaca prije mjesec dana u plimnom valu koji je nastao pošto su sjevernokorejske vlasti dignule branu i izazvale bujicu u pograničnom području, javlja južnokoreanska agencija Yonhap.

Seul je optužio Sjevernu Koreju da je namjerno pustila vodu koja je izazvala poplave na jugu početkom rujna. Pjongjang je izrazio žaljenje na sastanku s izaslanstvom Juga, održanom u Kaesongu, pograničnom industrijskom kompleksu koji je financirao Jug, kazao je dužnosnik južnokoreanskog ministarstva ujedinjena. 'Sjever je izrazio žaljenje i duboku sućut' obiteljima žrtava, kazao je taj neimenovani dužnosnik. 'Uzevši u obzir opći kontekst, smatramo da se radi o isprikama', dodao je on.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbrajaju se štete i prepričavaju anegdote VIDEO: 'Divlje more' izazvalo kaos na Jadranskoj obali Slika nije dostupna VIDEO: Plimni val potopio Mali Lošinj

Veliko puštanje vode koje je Jug procijenio na 40 milijuna m3 na brani smještenoj u Sjevernoj Koreji, izazvalo je plimni val rijeke Imjin na granici između dvije zemlje. Nagli porast vode uzrokovao je smrt šest osoba a tri osobe su nestale, među kojima osmogodišnje dijete. Nakon susreta u srijedu slijedi drugi niz rasprava u petak o humanitarnim pitanjima među kojima o programu susreta koreanskih obitelji razdvojenih ratom koji je trajao od 1950. do 1953. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene