Chef Michael Chiarello, poznat po svojim kalifornijskim restoranima nadahnutim talijanskom kuhinjom, koji je osvojio nagradu Emmy za najboljeg domaćina za televizijsku emisiju "Easy Entertaining With Michael Chiarello", preminuo je u 61. godini života, naveli su iz Chiarellove grupacije restorana Gruppo Chiarello.
Chef je zbog navedene alergijske reakcije bio u bolnici tijekom proteklog tjedna, a detalji o tome na što je kuhar bio alergičan te što se točno dogodilo nisu poznati.
"Liječnici ne znaju što je uzrokovalo alergijsku reakciju, a ne zna ni obitelj. Možda nikad neće saznati", rekao je chefov predstavnik, piše Daily Mail.
Nije naveo hoće li se provesti obdukcija, što bi moglo pomoći u otkrivanju na koje je skupine hrane mogao reagirati.
Pročitajte i ovo
Povijest Hamasa
Tko su počinitelji "izraelskog 11. rujna"? Obnavljaju se poput hidre, a ne smatraju ih sve zemlje teroristima
"Duboko žalimo zbog gubitka našeg voljenog chefa. Njegova kulinarska briljantnost, bezgranična kreativnost i nepokolebljiva predanost obitelji bili su u srži njegova bića", stoji u priopćenju grupe restorana.
Chiarello, koji je diplomirao na Kulinarskom institutu Amerike u New Yorku, otvorio je svoj prvi restoran sa samo 22 godine - Toby's, u Miamiju. Također je posjedovao obiteljske vinograde Chiarello u Yountvilleu u Kaliforniji.
Pročitajte i ovo
Magnitude 6,3
Razoran potres opet pogodio Afganistan
Iako je razvoj po život opasne alergije kasnije u životu rijedak, događa se. Prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi, najčešći okidači koji uzrokuju anafilaktički šok su kikiriki i orašasti plodovi, ali i druge vrste hrane poput mlijeka i plodova mora te određeni lijekovi.