Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U 61. godini

Poznati televizijski chef preminuo nakon alergijske reakcije

Preminuo televizijski chef Michael Chiarello
Preminuo televizijski chef Michael Chiarello Foto: Twitter
Poznati televizijski chef Michael Chiarello umro je u medicinskom centru Queen of Valley u Napi zbog alergijske reakcije koja je rezultirala anafilaktičkim šokom. Pojedinosti o tome kako je razvio alergijsku reakciju nisu poznate.

Chef Michael Chiarello, poznat po svojim kalifornijskim restoranima nadahnutim talijanskom kuhinjom, koji je osvojio nagradu Emmy za najboljeg domaćina za televizijsku emisiju "Easy Entertaining With Michael Chiarello", preminuo je u 61. godini života, naveli su iz Chiarellove grupacije restorana Gruppo Chiarello. 

Chef je zbog navedene alergijske reakcije bio u bolnici tijekom proteklog tjedna, a detalji o tome na što je kuhar bio alergičan te što se točno dogodilo nisu poznati.

"Liječnici ne znaju što je uzrokovalo alergijsku reakciju, a ne zna ni obitelj. Možda nikad neće saznati", rekao je chefov predstavnik, piše Daily Mail

Nije naveo hoće li se provesti obdukcija, što bi moglo pomoći u otkrivanju na koje je skupine hrane mogao reagirati.

Pročitajte i ovo Sukobi Izraela i Hamasa Povijest Hamasa Tko su počinitelji "izraelskog 11. rujna"? Obnavljaju se poput hidre, a ne smatraju ih sve zemlje teroristima

"Duboko žalimo zbog gubitka našeg voljenog chefa. Njegova kulinarska briljantnost, bezgranična kreativnost i nepokolebljiva predanost obitelji bili su u srži njegova bića", stoji u priopćenju grupe restorana.

Chiarello, koji je diplomirao na Kulinarskom institutu Amerike u New Yorku, otvorio je svoj prvi restoran sa samo 22 godine - Toby's, u Miamiju. Također je posjedovao obiteljske vinograde Chiarello u Yountvilleu u Kaliforniji.

Pročitajte i ovo Posljedice potresa u Afganistanu Magnitude 6,3 Razoran potres opet pogodio Afganistan

Iako je razvoj po život opasne alergije kasnije u životu rijedak, događa se. Prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi, najčešći okidači koji uzrokuju anafilaktički šok su kikiriki i orašasti plodovi, ali i druge vrste hrane poput mlijeka i plodova mora te određeni lijekovi.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene