Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dopisivala se s optuženom

Porotnica zbog Facebooka dobila osam mjeseci zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porotnica u Velikoj Britaniji osuđena je na osam mjeseci zatvora jer je tijekom suđenja stupila u kontakt s optuženom - i to preko Facebooka.

Sudac je presudu obrazložio tako što smatra da se bilo kakvim kontaktom porotnika s bilo kim povezanim u slučaj ruši integritet suđenja jer presuda mora biti utemeljena isključivo na dokazima i činjenicama. Sudac također traži da se porotnicima zabrani pretraživanje interneta ili društvenih mreža u vezi slučaja na kojem rade. Smatra kako se presudom kao što je njegova zapravo čuva integritet pravosuđa 21. stoljeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar

40-godišnja porotnica Joanne Fraill je nakon oslobađajuće presude u umiješanost oko preprodaje droge s optuženom Jamie Sewart razmijenila čak 50 poruka preko Facebooka u kojima je otkrivala razvoj odluke porotnika na suđenju. Sewart je potražila dan nakon presude i prva joj je poslala poruku. Sudac je cijelo suđenje poništio.

Procjenjuje se kako je čitav slučaj, koji se zapravo sastoji od četiri serije suđenja, vrijedio oko šest milijuna funti. Stewart je navodno od Fraill tražio da mu iznese detalje odluka porotnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene