Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga obustavljena

Poginule su najmanje 34 osobe, od toga osmero djece: Odron blata zatrpao autobus s putnicima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Strašna nesreća pogodila je Kolumbiju te odron blata izazvan jakom kišom zatrpao autobus u kojem su bili putnici.

Odron blata izazvan jakom kišom zatrpao je autobus te pogodio dva vozila na cesti, a u toj stravičnoj nesreći poginule su najmanje 34 osobe.

Nacionalna jedinica za upravljanje rizicima od katastrofa rekla je u priopćenju da je među mrtvima osmero djece.

Klizište je u nedjelju podijelilo autocestu na dva dijela u gradu Pueblo Rico u okrugu Risaralda. U autobusu koji je bio zakopan u dva metra blata i zemlje bile su 33 osobe. Stradao je i automobil sa šest putnika te motocikl s dvije osobe.

Više od 70 tragača i spasilaca koristili su rovokopače i drugu opremu kako bi pokušali doći do preživjelih, ali su završili potragu u ponedjeljak navečer nakon 24 sata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvanredno stanje VIDEO Sedmero mrtvih u odronu i bujicama: Papa Franjo molio za stanovnike talijanskog otoka

Pročitajte i ovo Odron u Italiji TEŠKO SPAŠAVANJE U OPASNIM UVJETIMA VIDEO "Ne izlazite iz domova": Odron u Italiji zatrpao zgrade i automobile, 13 nestalih

Grad je bio pod prijetnjom odrona blata zbog jakih kiša uzrokovanih vremenskim fenomenom La Niña, izvijestila je to kolumbijska nacionalna agencija za upravljanje u hitnim situacijama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene