Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdi član obitelji

PISTORIUS NA UVJETNOJ SLOBODI? 'Pustit će ga do kraja kolovoza'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius trebao bi biti uvjetno pušten iz zatvora pošto je odslužio deset mjeseci zbog ubojstva iz nehaja svoje djevojke Reeve Steenkamp, izjavio je član njegove obitelji u ponedjeljak, a sudski izvor kazao je da nije isključeno ponovljeno suđenje o čemu će se odlučivati u studenome.

Pistorius trenutačno služi petogodišnju zatvorsku kazne u središnjem zatvoru u Pretoriji nakon presude izrečene u listopadu u sudskom postupku koji je trajao sedam mjeseci.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

"Oscar će biti uvjetno pušten do kraja kolovoza", kazao je za Reuters član obitelji koji je želio ostati anoniman. Dužnosnici zatvorske uprave nisu bili dostupni za komentar.

Pistoriusovo oslobađanje očekivano je budući da je osuđen prema južnoafričkom zakonu koji predviđa kraći boravak u zatvoru, odnosno služenje jedne šestine kazne, a ostatak u kućnom pritvoru.

Slučaj Pistorius: Tužiteljstvu odobren priziv

Steenkamp (29), je umrla gotovo trenutačno na Valentinovo 2013. kada je Pistorius ispalio u nju četiri metka. Od početka je tvrdio da je pucao misleći da je provalnik ušao u kuću, što nije neuobičajeno u toj državi iako živi u bogatoj gradskoj četvrti Pretorije.

Tužiteljstvo se žalilo na presudu i zatražilo je da bude preinačena u ubojstvo s predumišljajem. Postupak po toj žalbi zakazan je za studeni i u slučaju da tužiteljstvo dokaže svoje tvrdnje Pistorius bi mogao ostati u zatvoru najmanje 15 godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene