Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u tijeku je glasanje

Boli i dok gledate: Ovo je 5 najstrašnijih padova u "Ralje", koji vam je najbolji?

Najatraktivniji padovi surfera - 3
Najatraktivniji padovi surfera - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Najatraktivniji padovi surfera - 3 Najatraktivniji padovi surfera - 3 Foto: DNEVNIK.hr Najatraktivniji padovi surfera - 5 Najatraktivniji padovi surfera - 5 Foto: DNEVNIK.hr Najatraktivniji padovi surfera - 1 Najatraktivniji padovi surfera - 1 Foto: DNEVNIK.hr Najatraktivniji padovi surfera - 4 Najatraktivniji padovi surfera - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Najatraktivniji padovi surfera - 2 Galerija 1/5 >>
Ovo nemojte pokušavati, ako niste profesionalni surfer. U tijeku je glasovanje za najatraktivniji surferski pad godine stoga izdvajamo top 5.

Najpopularnija surferska lokacija nalazi se na sjevernoj obali havajskog otoka Maui u Tihom oceanu. Vjerojatno najveći i najbrži valovi nalaze se upravo u tom dijelu svijeta, a mogu narasti i do dvadeset metara. Dobili su ime "Ralje" 1975. godine po čuvenom holivudskom filmu, nakon što su njihove čari, ali i opasnosti prvi put isprobala trojica surfera.

Pročitajte i ovo Petarda Opasne ozlijede Gradovi u Novu ušli bez vatrometa, ali građani su stvar uzeli u svoje ruke: Nažalost - ne bez tragedije Slika nije dostupna Psi u humanitarnoj akciji FOTO: Četveronožni surferski spektakl

Stoga ne čudi što baš s ovog opasnog mjesta stižu tri od pet najatraktivnijih padova, a prvi od njih potpisuje Torrey Meister.

Pad u "Raljama" jedan je od najvećih strahova surfera jer lako mogu završiti u šiljatim stijenama, no bez većih posljedica se iz ovoga izvukao i Keala Kennelly.

S druge strane, u portugalskom Nazareu je izmjeren najveći val od 23.8 metara koji je završio u Guinessovoj knjizi rekorda, a na jednom takvom je tlo pod nogama izgubio Felipe Cesarano.

Također na Atlantskom oceanu, ali na irskoj obali, sreće s kroćenjem valova nije imao Jerome Sahyoun.

Posljednji pad vraća nas u "Ralje" u kojima je, bez većih posljedica, stradao Francisco Porcella.

Javnost za svog favorita može glasati do 23. srpnja, a osvajač nagrade "Pad godine" bit će proglašen četiri dana kasnije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene