Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljudima o kojima piše lokalni list

Nepoznati dobročinitelj podijelio već 190.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Misteriozni dobročinitelj ostavio je 10.000 eura ispred doma za nemoćne na sjeveru Njemačke. Posljednja je to, od već nekoliko donacija koje se događaju u Braunschweigu.

Od studenog, dobročinitelj je već podijelio 190.000 eura u Braunschweigu. Posljednju donaciju od 500 novčanica po 20 eura prošle je srijede pronašao stažist u domu za nemoćne Am Hohen Tore. 'Isprva to nismo mogli vjerovati. Netom prije nego smo dobili novce pričali kako su te donacije sjajne', rekao je glasnogovornik doma.

Pročitajte i ovo Razmjena kuna i kovanica - 3 Slavuj, medo... Čuvate li još uvijek kovanice kuna? Reporterka Dnevnika Nove TV istražila je koje imaju veću vrijednost, kao i dokad ih možete vratiti Marija Selak Raspudić inicijativa Mosta "Tražimo da dvojne cijene u eurima i kunama ostanu i cijele iduće godine"

Donacije nepoznatog dobrotvora primili su vrtić, crkva, javna kuhinja... Neki su primatelji novac pronalazili u poštanskim sandučićima, neki ispod otirača pred vratima. Uvijek je dostavljen u neoznačenoj omotnici, a ponekad uz novac dolazi i savjet na što bi ga trebalo potrošiti.

>> 'Samo baba i ja znamo za novac!'

Pretpostavlja se da je donator dobar poznavatelj njemačkih zakona jer ne prelazi svotu koja se oporezuje, točnije 10.000 eura. Prvi je novac dobio lokalni stanovnik kojem su lopovi provalili u kuću u ukrali nekoliko tisuća eura. Novac je dobio i dječak s poteškoćama u razvoju.

U gradu se naveliko priča tko je osoba koja dijeli novac. A kako se čini, to je netko tko prati priče objavljene u lokalnim novinama Braunschweiger Zeitung, jer su donacije upućene onima o kojima piše upravo taj list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene