Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvor u Mađarskoj

Cijela zemlja digla se na noge zbog uhićene učiteljice: "Namjerno je drže u prostoriji sa štakorima i kukcima"

Aktualno Galerija Ilarija Salis - 4 Ilarija Salis - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ilarija Salis - 3 Ilarija Salis - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ilarija Salis - 2 Ilarija Salis - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilarija Salis - 1 Galerija 1/4 >>
Kontroverzni slučaj cijelu je Italiju digao na noge. Prizori okovane Talijanke na mađarskom sudu izazvali su bijes javnosti, ali i politike. Da se opravdaju, Mađari su u ćeliju čak pozvali kamere, a zašto je žena uopće završila iza rešetaka, donosi novinarka Dnevnika Nove TV Marija Horvat.

U okovima poput najtežih zločinaca u sudnicu je ušla Ilaria Salis. 39-godišnja učiteljica iz Italije uhićena je za sudjelovanje u nasilnim napadima na neonaciste u Budimpešti. Prizori iz sudnice izazvali su bijes javnosti i politike.

"Zatvorski uvjeti u kojima trpi moja kći u Mađarskoj vrlo su loši", kazao je Ilarijin otac Roberto Salis, koji dodaje: "Trenutačni uvjeti, u Italiji se to smatra mučenjem. Dakle, ne možete tako postupati sa zatvorenicima."

Pročitajte i ovo Porazbijani bankomati u Oroslavju Neobično ponašanje FOTO Porazbijali sve bankomate u gradu, nijedna banka nije pošteđena: "Je li to prizivanje vraga ili ima iza toga nešto dublje?"

Pročitajte i ovo Ilustracija Mladi se iznenadili FOTO Prvi put nakon 25 godina zabilježen rijedak fenomen: Stručnjak objasnio o čemu je riječ

Ilaria je u zatvoru skoro godinu dana, ali je slučaj pozornost javnosti privukao tek kad je njezin otac progovorio o lošim uvjetima u kojima mu kći živi. Optužio je institucije da je namjerno drže u prostoriji sa štakorima i kukcima.

Pa su Mađari hrabro otvorili vrata zatvorske ćelije. Priču pogledajte u videoprilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene