Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kambodžanska vojska

VIDEO Eksplodiralo streljivo u vojnoj bazi, poginulo 20 vojnika: Manje eksplozije čule su se još sat vremena kasnije

Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži
Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži Foto: Afp
U vojnoj bazi u Kambodži eksplodiralo je streljivo, a incidentu je poginulo 20 vojnika, dok ih je više ranjeno. Uzrok strašne eksplozije još nije poznat.

Eksplozija streljiva u bazi u jugozapadnoj Kambodži u subotu poslijepodne ubila je 20 i ranila nekoliko vojnika, rekao je premijer Hun Manet.

U objavi na Facebooku, Hun Manet je rekao da je bio "duboko šokiran" kada je primio vijest o eksploziji u bazi u provinciji Kampong Speu. Nije odmah bilo jasno što je uzrok eksplozije.

Slike s mjesta događaja pokazuju nekoliko teško oštećenih zgrada koje još uvijek tinjaju i vojnicima koji su na liječenju u bolnici. Ostale fotografije pokazivale su kuće s rupama na krovovima, piše AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Smiješna zabuna Osoblje zrakoplova ostalo u čudu kada se pojavila 101-godišnjakinja: Očekivali su bebu koju mogu nositi

Četiri zgrade, tri za skladištenje i jedan radni objekt, su uništene, a nekoliko vojnih vozila oštećeno, rekao je pukovnik Youeng Sokhon. Dodao je da je oštećeno i 25 kuća mještana. Među ozlijeđenima ima i djece.

Kambodža, poput mnogih zemalja u regiji, pati od dugotrajnog toplinskog vala, a pokrajina u kojoj se dogodila eksplozija u subotu je zabilježila visokih 39 stupnjeva Celzijevih. Iako visoke temperature obično ne mogu detonirati streljivo, one mogu smanjiti stabilnost eksploziva tijekom određenog vremenskog razdoblja, uz rizik da jedna mala eksplozija može izazvati požar i lančanu reakciju.

Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži Foto: Afp

Kiripost, online servis vijesti na engleskom jeziku, citirao je obližnjeg stanovnika koji je rekao da se velika eksplozija dogodila oko 14:30, nakon čega su uslijedile manje eksplozije koje su trajale još sat vremena.

Pročitajte i ovo Iračka TikTokerica Ghufran Sawadi Traže se ubojice Iračka tiktokerica ubijena ispred svoga doma: Strašnu likvidaciju snimile nadzorne kamere

Mještanin koji živi u blizini vojne baze Pheng Kimneang rekao je da su prozori obližnje tvornice razbijeni, a kuće udaljene čak kilometar pretrpjele manju štetu. Fotografije baze prikazuju da se ona nalazi u velikom polju, očito bez civilnih objekata u blizini.

Hun Manet izrazio je sućut obiteljima vojnika i obećao da će vlada platiti njihove pogrebe i dati odštetu poginulima i ranjenima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene