Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ususret novim sankcijama

Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini

Iranski dronovi
Iranski dronovi Foto: Afp
Iranska vojska pohvalila se istim napadačkim dronovima kakve koristi i Rusija u ratu u Ukrajini.

Iranska vojska predstavila je u nedjelju novi napadački dron dizajniran da uleti u mete i eksplodira, poput onih koje koristi Rusija u ratu u Ukrajini.

Prema državnoj novinskoj agenciji Tasnim nova iranska bespilotna letjelica, čije ime još nije objavljeno, slična je ruskoj bespilotnoj letjelici Zala Lancet, koja je prvi put proizvedena 2020.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu U bolnici je Policajac prošao kroz crveno i izazvao prometnu nesreću: Teško je ozlijeđen, a još su dvije osobe lakše ozlijeđene

Tasnim je u izvješću objavio video novog drona.

Iran tvrdi da je napravio veliki napredak u proizvodnji bespilotnih letjelica posljednjih godina, a ruske snage u invaziji na Ukrajinu intenzivno koriste bespilotne letjelice iranske proizvodnje.

Sjedinjene Države, Britanija i Kanada uvele su u četvrtak nove sankcije protiv Teherana usmjerene na proizvodnju i izvoz bespilotnih letjelica te zemlje, nakon iranskih zračnih napada na Izrael.

Pročitajte i ovo Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži Kambodžanska vojska VIDEO Eksplodiralo streljivo u vojnoj bazi, poginulo 20 vojnika: Manje eksplozije čule su se još sat vremena kasnije

Iran je ljutito osudio sankcije.

"Te sankcije neće utjecati na našu volju, naprotiv... one će samo ojačati volju naše vojne snage i neovisnost", rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanaani.

Kanaani je ustvrdio da Iran ima legitimno pravo naoružati se radi obrane zemlje, baš kao što je legitimno poduzeti vojnu akciju protiv neprijateljske agresije poput izraelske.

Pročitajte i ovo Poplave u Keniji Kaos u Keniji FOTO Stotine tisuća ljudi evakuirano zbog poplava: "Nažalost, neke ćemo premjestiti i bez njihovog pristanka"

Iranski napadi na Izrael uslijedili su nakon izraelskog zračnog napada na kompleks iranskog konzulata u Damasku, u kojem su među ostalima ubijeni visoki časnici Islamske revolucionarne garde.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene