Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju samo 73 dana do posla

NAJTRAŽENIJA profesija u Srbiji je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U susjednoj Srbiji na zaposlenje najmanje čekaju specijalisti plastične kirurgije. Posao dobiju za 73 dana. Najduže čekaju stomatolozi, pet godina i pet mjeseci.

Srbijanska nacionalna služba za zapošljavanje objavila je nove podatke oko zapošljavanja za listopad. Prema tim podacima posao u Srbiji nakraće čekaju specijalisti plastične kirurgije, a najduže stomatolozi. Prvi na posao čekaju tek 73 dana, a potonji čak pet godina i pet mjeseci, prenosi B92.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

>> Austrija traži sezonce: Evo koji su uvjeti, a kolike plaće

U Srbiji brzo do posla dolaze i pedijatri, anesteziolozi te farmaceuti, dok povjesničari i socijolozi na posao čekaju dugo. Profesori općenarodne obrane na posao čekaju i do 1.752 dana, prema navedenim podacima.

Kod srednješkolski obrazovanih, nabrže se zapošljavaju carinski tehničari i kozmetičari. Ekonomski tehničari, tekstilci i kožari do posla dolaze teže. Manje tražene profesije su isto tako trgovački, turistički, ugostiteljski i geološki tehničari, te medicinske sestre, daktilografi, aranžeri u trgovini, brodovođe, tehničari za lovstvo i ribolovstvo.

Niti oni sa samo završenom gimnazijom ne nalaze posao brzo te u prosjeku čekaju 1.204 dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene