Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV u Podgorici

Crnogorci u nedjelju biraju novu Vladu: ''Ima jedno veliko pitanje i velika afera''

Crnogorci u nedjelju izlaze na prijevremene parlamentarne izbore. Bira se nova Vlada, od koje se očekuju gospodarske reforme, ali i približavanje Europskoj uniji. Hrvati u Crnoj Gori pokušat će izboriti zastupničko mjesto u parlamentu, koje u posljednjem sazivu nisu imali.

U Podgorici, gdje se u nedjelju izlazi na prijevremene parlamentarne izbore, bila je reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić. U travnju je Jakov Milatović postao predsjednik, pobijedio je nadmoćno Milu Đukanovića. Kako sada diše Crna Gora?

"Posljednji dani političke kampanje su dosta uzbudljivi. Hrvatska manjina, kako bi ušla u parlament, mora proći manjinski izborni prag. Na posljednjim izborima bili su razjedinjeni u dvije političke grupacije", kazala je Klaić Saulačić.

Za Dnevnik Nove TV govorila je politologinja Nikoleta Đukanović. "Najviše šanse se definitivno daje Pokretu Europa sad. To je nova stranka koja postoji ni godinu dana. Zabilježila je fantastičan rezultat na prošlogodišnjim lokalnim izborima i njihov potpredsjednik je današnji predsjednik Crne Gore. Pokret Europa sad itekako jača i gledaju se kao najveći favoriti. Sigurna sam da će izaći kao pojedinačno najjača stranka", smatra Đukanović.

No, pitanje je koalicija u koju bi ušli nakon izbora, dodaje.

Osvrnula se i na aferu južnokorejskog kralja kriptovaluta za kojeg se kaže da je financirao Pokret Europa sad. Spominju se i uhićenja.

Uz ogradu da je bilo puno medijskih navoda i da je potrebno da se sve tek dobro istraži, Đukanović je kazala: ''Interesantno je da je tu aferu promovirao današnji premijer. To je stranka koja se gledala kao potencijalni koalicijski partner. To je veliko pitanje i velika afera.''

Više o prijevremenim izborima u Podgorici pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene