Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Avantura života

Fotografija koja je svijet ostavila bez teksta prikazala što se dogodi kad ste mjesecima u moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski pustolov Ross Edgley postao je prvi čovjek na svijetu koji je isplivao 2865 kilometara oko Velike Britanije, trijumfalno u nedjelju stupivši na obalu grada Margareta nakon pet mjeseci.

Tridesettrogodišnjak iz Granthama u Lincolnshireu pothvat je započeo 1. lipnja u Kentu. Odlučio je plivati u smjeru kazaljke na satu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Moguća smjena vlasti Poznata novinska agencija objavila analizu parlamentarnih izbora: "Plenkovićev HDZ gubi većinu" Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat"

Tijekom avanture niti jednom nije kročio na kopno, a povremeno se odmarao na brodiću koji ga je pratio.

Edgley, koji je ponekad dnevno plivao i po 12 sati, a šest se odmarao u čamcu, na putu se borio sa snažnim strujama, ubodima stotina meduza te bolnim jezikom koji je 'nagrizla' slana morska voda.

Tijekom svojeg putovanja potrošio je oko 500.000 kalorija i pojeo oko 500 banana koje su mu omogućile da konstantno dobiva energiju potrebnu za enormne fizičke napore.

Polovinom kolovoza oborio je svjetski rekord u najduljem plivanju na otvorenom moru što ga je dotad držao Francuz Benoit Lecomte, a iznosio je 73 dana. Lecomte, koji živi u SAD-u, 1993. godine preplivao je Atlantski ocean, prešavši 6400 kilometara od Massachusettsa do Francuske. (Hina) 

Unatoč zdravstvenim problemima i mukotrpnim naporima u trajanju nekoliko mjeseci, Ross nije odustao.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene