Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja HZJZ-a

VIDEO Andrija Jarak otkrio vlastito iskustvo s koronom: ''I ja sam bio jedan od onih pametnjakovića...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekaljeni reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak sudjelovao je u kampanji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i pozvao građane da se cijepe protiv koronavirusa.

U novoj reklami Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kojom se želi potaknuti građane da se cijepe protiv koronavirusa, svoje je iskustvo s koronom podijelio i Andrija Jarak.

''Kad se pojavila ova pošast od koronavirusa, i ja sam bio jedan od onih pametnjakovića koji je govorio: 'Još jedna gripa, proći će.' Ne prolazi. Sve više je ljudi na respiratorima. Umrla su mi dva draga prijatelja, dva mlada čovjeka. Nisu imali nikakvu šansu. I ja sam se razbolio od koronavirusa. To što sam prošao ne bih nikome poželio'', rekao je.

"Cijepite se! Samo tako, zajedno, možemo pobijediti ovu pođast", poručio je Jarak.  

 

HZJZ je pustio još dva videa sa poznatim licima. Tako je voditelj RTL-a Zoran Šprajc ljudima poručio da se "ne moraju cijepiti ako baš misle da im maska dobro stoji ili ako se ne vole družiti, ljubiti ili putovati...". Tonči Huljić rekao je da postoje dvije opcije. 

"Prva je da dobiješ cjepivo, druga da dobiješ koronu. Ja sam odabrao ovu prvu", rekao je skladatelj. 

 

HZJZ: U tri dana bez naručivanja cijepilo se više od 3000 građana

Ovoga tjedna, u ponedjeljak, srijedu i petak, u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Škole narodnog zdravlja ''Andrija Štampar'' Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, cijepljeno je više od 3000 osoba, izvijestio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Cijepljenje je bilo predviđeno u razdoblju od 16 do 19 sati, međutim zbog velikog odaziva građana, cijepljenje se u srijedu i petak produžilo na nekoliko sati više. Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak zahvalio se građanima na strpljenju i velikom odazivu.

Pročitajte i ovo Edi Karuc - 3 KAŽE - BROJKE NISU DRAMATIČNE Zadarski liječnik o necijepljenima: "Moramo kopirati standarde pametnijih i razvijenijih. Samo se mi tu pravimo pametnima"

"Ovom se prigodom od srca zahvaljujem svim građanima na odazivu i strpljenju, a posebno se zahvaljujem zdravstvenim timovima koji su napravili velik posao. Pozivam sve građane Republike Hrvatske da se ugledaju na Zagrepčane i u što kraćem roku cijepe", poručio je Capak. Vjeruje da je sada svima jasno kako bez cijepljenja ne možemo računati na način života kakav smo imali prije.

"Sezona nam je ugrožena, broj oboljelih se povećava i bojim se da će i broj umrlih porasti. Zbilja me žalosti činjenica da će netko umrijeti, a to se moglo spriječiti na vrlo jednostavan način, odnosno cijepljenjem. Još jednom apeliram na sve građane da se što prije cijepe", poručio je ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna opet konferencija pod maskama Nacionalni stožer najavio zabranu nekih okupljanja, Capak upozorio: "Puno smo lošiji nego na početku prošle turističke sezone"

Građani se mogu prijaviti na cijepljenje preko internetske stranice: cijepise.zdravlje.hr ili doći na punktove na kojima je organizirano cijepljenje bez naručivanja. Danas je Vlada Republike Hrvatske najavila kako se mogu cijepiti i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, navodi u priopćenju Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene