Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Župan i gradonačelnik u 'prosvjedu' zbog obilaznice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, članovi Županijskog poglavarstva i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel dovezli su se do gradilišta riječke obilaznice od Orehovice do Svetog Kuzma, do čvora Gornje Vežice, ali gradilište nisu obišli, iako su novinare pozvali zbog toga.

Ulazak na prometnicu koja nema uporabne dozvole i nije otvorena za promet bio je prepriječen zaprekama, uz koje je promet nadzirala policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komadina: Županijama ovlasti ili ukidanje Slika nije dostupna Otvorena riječka obilaznica

Župan je izvijestio novinare kako Hrvatske ceste nisu odgovorile na službeni zahtjev za obilazak, ali da je danas oko 10 sati stigla obavijest te tvrtke u kojoj je navedeno da će
obilaznica biti otvorena sljedeći tjedan te da će župan bit pozvan na taj događaj.

Osim županijskih i gradskih čelnika obilaznicu je danas posjetio i riječki ekološki aktivist Mićo Antolović koji je prosvjedovao vozeći se ukrug automobilom. On, među ostalim, smatra da su 'župan i gradonačelnik prostornim planovima usmjerili obilaznicu kroz područje za koje se znalo da ima problema s klizištima, a sada se tragikomično igraju građanskog neposluha i ljute zbog klizišta koja onemogućuju otvorenje obilaznice'.

Komadina je rekao kako je nedopustivo da Hrvatske ceste ignoriraju građane i njihove predstavnike u namjeri da razgledaju cestu, a da se ne kaže zašto ona nije otvorena.

Gradonačelnik Obersnel upitao se je li policijsko vozilo na ulasku na cestu ondje da županu i njemu zapriječi ulazak te ustvrdio da policija ne reagira na Antolovićeve postupke.

Obersnel smatra kako mjerodavno ministarstvo i Hrvatske ceste pokazuju moć te da u želji da se cesta razgleda u pratnji investitora nije bilo ničeg upitnog. Kazao je da će razmisliti hoće li se odazvati na službeni poziv na otvorenje obilaznice, dok je Komadina izjavio kako vjerojatno neće doći na otvaranje. Preporučio je da se cesta radno otvori, a svečanost zaboravi.

Komentirajući navode iz priopćenja Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva kako je njegova prošlotjedna vožnja obilaznicom politikantski čin, Komadina je kazao da je politikantstvo odbiti gradsku i županijsku vlast u legitimnu zahtjevu da pregledaju gradilište.

Obersnel je dodao kako je politikantstvo obećanje ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Stjepka Bobana da će doći u Rijeku i razgovarati s gradskim i županijskim čelnicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene