Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć

Zagrebačka nadbiskupija darovala kuću višečlanoj obitelji

Monsinjor Dražen Kutleša preuzeo službu zagrebačkog nadbiskupa - 30
Monsinjor Dražen Kutleša preuzeo službu zagrebačkog nadbiskupa - 30 Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX
Zagrebačka nadbiskupija darovala je kuću višečlanoj obitelji oca Damira i majke Ivane, koji iščekuju petoga člana obitelji, priopćio je u četvrtak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Zagrebačka nadbiskupija tom gestom želi pružiti potporu i izraziti blizinu mladim obiteljima otvorenima prihvaćanju dara života te ih ohrabriti u odlukama da svoju budućnost prepoznaju i grade u Hrvatskoj.

"U našemu narodu kulturu, povijest i običaje, ispravan odnos prema bližnjemu, društvene vrline, ljubav prema Bogu, prenosile su u prvome redu obitelji i Katolička Crkva", rekao je zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša, dodavši kako je hrvatski čovjek uvijek visoko cijenio obiteljske vrijednosti, osobno skrbio za najranjivije u obiteljima, tj. djecu, starije i bolesne.

Pročitajte i ovo Kuća obitelji Lukačić u potpunosti je izgorjela - 5 Katastrofa kod Križevaca Dom peteročlane obitelji progutala buktinja, sada ih čeka obnova od temelja: "Sve se pretvorilo u pepeo, nije bilo šanse da se išta spasi"

Stoga, ako želimo očuvati svoj identitet, naglasio je Kutleša, to valja učiniti s pomoću sveopće skrbi za obitelj, i to društvo u svojemu području djelovanja, a Crkva u svojemu.

Pročitajte i ovo Prizori na ulicama 16 ljudi ubijeno Izvanredno stanje u još jednoj zemlji! Na ulicama neredi, pljačke, ima mrtvih

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade - 7 izbor šefa DORH-a Plenković o curenju informacija kao novom kaznenom djelu: "Kako bismo u potpunosti otklonili pogrešne interpretacije..."

Potrebno je prikladnim zakonima i drugim mjerama promicati i štititi tu temeljnu jezgru društvenoga života, rekao je dodavši kako su obitelji potrebne naše pomoći i sveopćega zauzimanja.

U ozračju božićnoga slavlja, zagrebački nadbiskup susreo se s obitelji Damira i Ivane te im uručio ključ njihove nove kuće koju je zagrebačka nadbiskupija stekla dobrotom darovatelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene