Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Mjera općine postala unosan biznis: "Ako tu netko stvarno živi, ja bih voljela da mi se javi''

Provjereno Sukošan - 9
Provjereno Sukošan - 9 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Provjereno Sukošan - 1 Provjereno Sukošan - 1 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno Sukošan - 2 Provjereno Sukošan - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno Sukošan - 3 Provjereno Sukošan - 3 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno Sukošan - 4 Provjereno Sukošan - 4 Foto: DNEVNIK.hr +5 Provjereno Sukošan - 5 Galerija 1/10 >>
Prije deset godina Općina Sukošan je raspisala natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u blizini mora po povoljnijim uvjetima. Mjera je to kojom se trebalo riješiti stambeno pitanje za mlade obitelji, no danas su na tom mjestu niknule kuće za odmor.

Priča počinje prije deset godina kada je Općina Sukošan raspisala natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u blizini mora po povoljnijim uvjetima - euro i pol po metru četvornom.

Mjera je to kojom se trebalo riješiti stambeno pitanje za mlade obitelji kako bi ih se zadržalo u mjestu Debeljak. Uvjeti su bili da budući vlasnik ima prebivalište u Sukošanu, da nema riješeno stambeno pitanje i da nije stariji od četrdeset godina.

Pročitajte i ovo Policija Tužna vijest Tragičan kraj potrage za tinejdžerom: Nestali dječak pronađen mrtav

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zamrznute cijene VIDEO Plenković kao na TV reklami za tjednu akciju: "Hrenovke, pileće ili pureće, kilogram 2,69"

No, danas, mještani kažu, u izgrađenim nekretninama nitko ne živi, a od ukupno 47 sklopljenih ugovora, na povoljnim zemljištima niknulo je čak 14 kuća za odmor.

"Ako tu netko stvarno živi, ja bih voljela da mi se javi i eto nek' javno kaže – ja sam izgradio i ja tu živim. Al ja takve ne znam", tvrdi Petra Žitko, županijska vijećnica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jezivo otkriće Kovčeg na tavanu godinama krio stravičnu tajnu: Tijekom čišćenja obitelj pronašla kosti malog djeteta

Među spomenutim kućama za odmor je i ona Ane Surać, kćeri HDZ-ovog županijskog vijećnika Nikice Čalušića koja je od zadarskog župana čak dobila i nagradu za najbolju kuću za odmor, odnosno iznajmljivanje. Općinski načelnik Ante Martinac, pak, ne vidi ništa problematično u ovome i ističe, što nije zabranjeno – dozvoljeno je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sumnja na nemar Zbog smrti 10-godišnjaka suspendirane dvije liječnice: "Došao je u bolnicu na nogama, a posljednjeg dana nikoga nije prepoznao"

Cijelu priču pogledajte u večerašnjoj emisiji Provjereno na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene