Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uživo s mjesta nesreće

Pješački prijelaz na kojem je instruktor vožnje naletio na djevojčice neće dobiti ni semafor ni uspornike: Grad Zagreb ima drugo rješenje

Aktualno Galerija Viktorija Bednjanec Viktorija Bednjanec Foto: DNEVNIK.hr Prometna nesreća u Španskom - 3 Prometna nesreća u Španskom - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija - Policija Ilustracija - Policija Foto: DNEVNIK.hr Prometna nesreća u Španskom - 2 Prometna nesreća u Španskom - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prometna nesreća u Španskom - 1 Galerija 1/5 >>
Dvije djevojčice izvan su životne opasnosti nakon što je na njih naletio instruktor vožnje. Vozilo autoškole, u večernjim satima vozio je neprilagođenom brzinom. Uhićen je, a licenca mu do daljnjega ostaje.

"Čuo sam tupi udarac, zaista se čuo užasni tupi udarac i vidio sam da djevojke lete, odnosno leže na cesti. To je veliki šok i za njih, ali i za nas koji sve tu živimo", ispričao je Renato Vidaković iz Španskog u kojem se dogodila prometna nesreća.

Djevojčice su teško ozlijeđene - prijelomi nogu, gležnjeva i
stopala, nagnječenja, brojne rane i potres mozga.

Prevezene su u Klaićevu, operirane i izvan životne opasnosti. U bolnici će se zadržati tjedan dana.

Vozač je instruktor u autoškoli, i u trenutku nesreće vozio je automobil autoškole. Nakon nesreće je uhićen.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena u Tirolu Kratka i moćna oluja VIDEO Nevrijeme izazvalo kaos: Nabujala rijeka nosila mostove, lavina kamenja uništila parkiralište

Oduzima mu se, među ostalim, i mobitel da se utvrdi je li ga koristio tijekom vožnje. Nije bio pod utjecajem alkohola, ni droge.

"Taj vozač nije u tom trenutku bio u svojstvu instruktora vožnje, niti je vozilo, iako je u vlasništvu jedne autoškole, nije u tom trenutku bilo u smislu osposobljavanja kandidata za vozača", objasnio je Tihomir Drobec iz zagrebačke policije.

Licenca za instruktora mu se neće oduzeti jer nije pravomoćno osuđen.

Neke mještane prometna nesreća u kvartu ne čudi. Među problemima navode neoprezne sve sudionike u prometu: i bicikliste i pješake i vozače.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sretno je okončana Na moru kod Rijeke potraga za bračnim parom: Zbog nevremena se nasukali na stijene

Problematična ulica

Na pješačkom prijelazu na kojem se dogodila tragedija nema ni semafora ni uspornika

Reporterka Dnevnika Nove TV Viktorija Bednjanec uživo se javila s mjesta događaja, a iz Grada Zagreba su joj odgovorili da na tom pješačkom prijalazu neće postavljati uspornike ni semafor.

"Rekli su da će izdati rješenje, na pješačkim prijelazima poput ovog, za obilježavanje optičkih linija prije pješačkih prijelaza i postavljanje crvene podloge na piješačkom prijelazu u Ulici Antuna Šoljana gdje se nesreća i dogodila", objasnila je.

Reporterka Bednjanec dodala je da stanari više od svega žele uspornike jer iz smjera zapada prema istoku su dva semafora dovoljno udaljena da vozači između njih postignu veliku brzinu.

"Kada se upali zeleno svjetlo, auti velikim brzinama slijeću na slabo označeni piješački prijelaz i onda dolazi do raznih rizičnih situacija. Kada uzmemo u obzir da je ovo kvart koji privlači mlade obitelji, ovdje su dva vrtića i tri osnovne škole, treba se zabrinuti i posvje je razumljivo da se ljudi brinu.

Brinu i posljednje brojke MUP-a koje se tiču stradale djece u prometu do 14 godina. Cijelu prošlu godinu ih je bilo 327, a samo u prvih šest mjeseci 2023. smo prestigli tu brojku i ona sada iznosi 345", rekla je reporterka za kraj.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene