Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretno je okončana

Na moru kod Rijeke potraga za bračnim parom: Zbog nevremena se nasukali na stijene

Ilustracija
Ilustracija Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
U nekoliko izvanrednih događaja na moru jedna je osoba ozlijeđena, a dvoje brodolomaca je spašeno.

Lučka kapetanija Rijeka uspješno je okončala akciju traganja i spašavanja dvoje brodolomaca. Akcija traganja za bračnim paru iz Austrije pokrenuta je u nedjelju u 7:41 sati nakon što je zaprimljena dojava o njihovom nestanku.

Pronađeni su kod mjesta Klimno u uvali Poružinj, gdje su zatečeni na brodici nasukanoj na obalne stijene. Muškarac je u nesreći pretrpio lakše tjelesne ozljede te je odbio ponuđeni medicinski prijevoz, dok njegova supruga u nesreći nije ozlijeđena.

Na mjestu nesreće, osim štete ne brodici, nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša. Nakon dovršetka očevidnih radnji, spašeni bračni prevezen je u mjesto Šilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija U obiteljskoj kući Užas na istoku Hrvatske: Vatrogasci nakon gašenja požara pronašli tijelo osobe

Preliminarnim očevidom ustanovljeno je da je nasukana brodica austrijske zastave duljine 5,6 metara u vlasništvu druge osobe, koja je također austrijski državljanin. Njemu je izdan nalog za odsukavanje i tegalj, dok je austrijski bračni par izjavio kako se nesreća dogodila uslijed iznenadnog nevremena na moru koje ih je odbacilo na stijene.

Dvije nesreće na istom mjestu

Lučka kapetanija Zadar je provela inspekcijski nadzor nad posadama i plovilima koja su sudjelovala u pomorskim nezgodama u prolazu Mali Ždrelac, odnosno u udaru u konstrukciju istoimenog mosta.

S obzirom da plovilo nije pretrpjelo kritična oštećenja zbog kojih bi postojala opasnost od potonuća, voditelju katamarana izdan je nalog za uklanjanje plovila, što je uspješno izvršeno istoga dana te je prolaz ponovno slobodan za pomorski promet. Točan uzrok ove pomorske nezgode Lučka kapetanija Zadar utvrdit će daljnjim inspekcijskim nadzorom.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena u Tirolu Kratka i moćna oluja VIDEO Nevrijeme izazvalo kaos: Nabujala rijeka nosila mostove, lavina kamenja uništila parkiralište

Druga pomorska nezgoda na istoj poziciji dogodila se jučer kada je jedrilica imena COSIMO udarila u konstrukciju mosta i pri tome slomila jarbol.

Na jedrilici francuske zastave u trenutku nezgode boravilo je ukupno pet osoba, uključujući voditelja, a svi su državljani Republike Italije. S obzirom da niti u ovoj pomorskoj nezgodi nije bilo ozlijeđenih niti onečišćenja mora, proveden je inspekcijski nadzor te je kao uzrok nezgode utvrđena nedovoljna pozornost voditelja brodice.

Jedna osoba ozlijeđena prilikom pristajanja

Brodica IRIS u vlasništvu domaće charter tvrtke je prilikom pristajanja krmom na gat u luci Kukljica udarila u obalu pri čemu je jedna osoba na brodici ozlijeđena.

Pročitajte i ovo Ilustracija mučan slučaj u dubravi Apel majke čijeg sina su pretukla četvorica mladića: "Dragi prijatelji, više od ičega danas trebam vašu pomoć"

Preliminarnim očevidom na poziciji nesreće utvrđeno je da se u trenutku udara u obalu na brodici nalazilo ukupno pet osoba uključujući ozlijeđenu, od kojih četvero državljani Savezne Republike Njemačke te jedan državljanin Kraljevine Španjolske.

Ozlijeđena osoba je nakon pregleda djelatnika Hitne medicinske pomoći Kali upućena u daljnju medicinsku obradu prema zadarskoj Općoj bolnici.

Pregledom brodice uočena su manja oštećenja na krmenoj platformi, iznad razine mora, bez onečišćenja mora i morskog okoliša.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene