Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medij koji ujedinjuje

I televizija ima svoj Svjetski dan: "Povezala nas je tijekom pandemije. Bili smo informirani, školovali se, zabavljali..."

Na dan 21. studenoga televizijske kuće u cijelom svijetu slave Svjetski dan televizije. Ta nas obljetnica podsjeća na to kako se televizija temeljito mijenjala da bi postala današnji TV, totalni vizualni doživljaj.

U sklopu obilježavanja velike obljetnice te inicijative Ujedinjenih naroda, u cijelom će se svijetu online emitirati spot dug 30 sekunda koji poziva gledatelje da otkriju sve mogućnosti suvremene televizije.

Danas stvaramo televiziju sutrašnjice

Spot pripremljen za ovu posebnu obljetnicu, 25. Svjetski dan televizije koji se obilježava od 1996. godine, kad su tu inicijativu pokrenuli Ujedinjeni narodi, pokazuje da u cijelom svijetu televizija danas znači mnogo više nego nekoć.

Danas je televizijski program gledatelju dostupan u svakom trenutku, i kod kuće i izvan kuće, na svim vrstama ekrana, od najmanjih do najvećih, uživo ili s vremenskim odmakom, a nudi zajednički i osobni doživljaj. Televizija je danas mjerljiva, povezana, personalizirana i prilagođena raznim skupinama stanovništva.

"Televizija nas je povezala tijekom pandemije bolesti COVID-19. Zahvaljujući televiziji, bili smo informirani, školovali se, zabavljali i nalazili nadahnuće za sebe. Na nedavno održanoj konferenciji COP26 radiotelevizije iz cijelog svijeta odigrale su važnu ulogu, upozoravajući na izazove klimatskih promjena i upućujući na zajednička rješenja. Živjela televizija, medij koji nas ujedinjuje!", zaključila je Caroline Petit, zamjenica ravnatelja i voditeljica UNRIC-a, Regionalnog informacijskog centra Ujedinjenih naroda za Europu.

"Ovom prigodom, kad obilježavamo 25. obljetnicu Svjetskog dana televizije, prisjećamo se nezaustavljivog napretka televizije, ali razmišljamo i o budućnosti. Možemo reći da je u DNK ovog našeg medija zapisano da se mora neprekidno mijenjati kako bi zadovoljio potrebe gledatelja, televizijskih kuća i marketinga nudeći stalno nove platforme, nove mogućnosti i nove ideje. Svjesni te stalne mijene, s nestrpljenjem očekujemo što će nam donijeti sljedećih 25 godina i spremni smo za sve inovacije koje će televiziju učiniti još potpunijim iskustvom", naglasila je Katty Roberfroid, generalna direktorica udruge egta.

Više informacija dostupno je na stranici http://www.worldtelevisionday.com.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene