Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljaju se vrućine

Ljeto se ne predaje: Visoke temperature pratit će nas dobar dio tjedna, evo kad stiže (kratkoročno) olakšanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prati nas sunčano i vruće vrijeme, a veći dio ovog tjedna bit će dosta sunca uz temperature od barem nekoliko stupnjeva iznad prosjeka za sredinu kolovoza

Diljem Hrvatske je prilično vruće, a u slijedećih nekoliko dana bit će i natprosječno vruće. Nešto manje toplo vrijeme očekuje se tek u drugoj polovici ovoga tjedna i to na kontinentu. Prema vikendu će tu biti i nestabilnije, a u petak su mogući lokalni pljuskovi. Na Jadranu će se zadržati dovoljno sunčano i vruće pa će plaže i ovaj tjedan zasigurno biti pune.

Na kopnu će prevladavati sunčano uz pokoji oblak, ali i dalje vruće. Najviša dnevna temperatura očekuje se između 30 i 32 stupnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Meteorolog Nikola Vikić-Topić Pripremite kišobrane, pogoršanje vremena širi se na cijelu Hrvatsku Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić

U Slavoniji i Baranji također sunčano, ali malo toplije, pa će se grijati na najmanje 33 stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu također će prevladavati vedro, iako povremeno tijekom dana može biti malo oblaka. Puhat će ugodan vjetar s mora, uglavnom zapadni i sjeverozapadni, a u zraku će biti 30ak stupnjeva. Osvježenje će se teško moći pronaći i u gorju.

I Dalmaciju očekuje sunčano i vruće vrijeme. Temperatura će lako ići preko 30, a u zaleđu i preko 35 stupnjeva. Puše umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura mora je između 24 i 27 stupnjeva. Bez oblaka UV indeks u cijeloj zemlji bit će visok, a često i vrlo visok.

Na kopnu od četvrtka nestabilnije i manje toplo u usporedbi s početkom tjedna, no temperatura će i dalje biti blizu 30. Prema vikendu se na kopnu povećava vjerojatnost za lokalne pljuskove.

Na Jadranu će se zadržati pretežno sunčano i vruće, pa će unatoč sve kraćem trajanju dana čak i noći ostati tople u nadolazećem tjednu. U srijedu će zapuhati bura koja će se u četvrtak i petak proširiti na veći dio obale. U petak su, najvjerojatnije samo na sjevernom dijelu, mogući lokalni pljuskovi.

Pred nama je tako još jedan vrući ljetni tjedan, a značajnijeg zahladnjenja za sad nema na vidiku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene