Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sunčano i vruće

Disat ćemo "na škrge" i noću: Toplinski val udara punom snagom, pogledajte kada se očekuje osvježenje

Vrućine u Zagrebu (Tomislav Miletic/PIXSELL)
Vrućine u Zagrebu (Tomislav Miletic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Vrućine u Zagrebu (Tomislav Miletic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Nastavlja se sunčano i vruće vrijeme s visokim temperaturama koje će se mjestimice približiti i četrdesetici. DHMZ je izdao žuta i narančasta upozorenja za područja u cijeloj Hrvatskoj

Zbog toplinskog vala DHMZ je u unutrašnjosti izdao žuta upozorenja uz minimalne temperature koja se ni noću neće spuštati ispod 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Na Jadranu je na snazi narančasto upozorenje Meteoalarma jer će tu noć biti još i toplija. Uglavnom će temperatura biti oko 25 stupnjeva, a i tijekom dana će biti vruće ili vrlo vruće uz 35 i više stupnjeva.

U ponedjeljak još i toplije, a onda od utorka ugodnije - prvo na kopnu, zatim u srijedu i uz obalu. Vrijeme je sunčano i vruće, a poneki oblak moguć je tek u gorskim predjelima. Puše slab i umjeren sjeveroistočnjak, dok je na moru bura.

Na kopnu temperatura posvuda iznad 30 stupnjeva. Nekog posebnog vjetra neće biti pa je osvježenje najbolje potražiti na bazenima ili u rijekama.

Na istoku će isto tako biti sunčano i vruće. Slavoniju će pržiti minimalna temperatura od oko 34 stupnja.

Na sjevernom Jadranu će temperature dosezati 33 stupnja osim u gorju gdje će biti nekoliko stupnjeva niže. Puhat će slab zapadnjak ili jugozapadnjak, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji uz obalu i na otocima od 33 do 35 stupnjeva, a u Zagori oko 37. Tek malo osvježenja će donositi slab do umjeren maestral.

Osvježenje je ipak najbolje potražiti u moru, koje je toplo, nekima i pretoplo s 26 ili 27 stupnjeva. Ali s izlaganjem suncu oprezno, jer će UV indeks biti vrlo visok.

U ponedjeljak nas očekuje vrhunac ovog toplinskog vala. Bit će sunčano i vruće uz temperaturu oko 35 stupnjeva. Od utorka manje vruće, a moguć je i poneki lokalni pljusak.

Na Jadranu idućih dana sunčano i vruće, osobito vruće u ponedjeljak uz vrlo veliku opasnost od toplinskog vala. Malo ugodnije temperature očekuju nas sredinom tjedna - taman pred blagdan Velike Gospe.

Zbog velikih vrućina, u danima pred nama najbolje bi bilo smanjiti fizičku aktivnost, manje se izlagati suncu te piti dovoljno tekućine

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene