Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODGOĐENA UTRKA

Stršljeni napadaju: Ništa od Popišanca još neko vrijeme, sigurnost je važnija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što su stršljeni napali i izboli trkače na stazi prošloga vikenda, pa su neki od natjecatelja završili i na hitnoj, pošlo im je za rukom odgoditi utrku u Slatini.

Odgođena je 7. utrka Popišanac Trail i Canicross 2022. kao 5. kolo Slavonsko-baranjske trail lige predviđena za 3. rujna. 

Organizacijski odbor utrke donio je odluku o promjeni termina utrke, koju je prebacio na 22. listopada, obavijestila je Udruga za održivi razvoj i rekreaciju MOTIV.

''Ovu odluku donijeli smo analizirajući potencijalne rizike za koje smo zaključili da su, u cilju očuvanja sigurnosti vas, natjecatelja, za nas neprihvatljivi i želimo ih, koliko je u našoj moći, izbjeći. Prilikom obilaska staze naš je član zadobio nekoliko uboda stršljena, na sreću, bez posljedica'', navode u svojoj objavi.

''Kako bi vas zaštitili od ovakvih neugodnosti i prevenirali eventualno ugrožavanje vašeg zdravlja, donijeli smo ovu tešku, ali smatramo razumnu odluku'', objasnili su iz udruge na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Bilo ih je jako puno" Stršljeni napali i izboli trkače na stazi: Neki završili na hitnoj

Uz ispriku svima kojima će ova odluka uzrokovati neke poteškoće, za sve one kojima novi termin neće odgovarati omogućit će povrat startnine.

A nekima se čini kao da su se stršljenima baš nekako omilili trkači posljednjih godina.

Prije nekoliko dana napali su trkače na šumskom trailu kraj Koprivnice, nakon čega su neki završili u bolnici, dok su drugi s ubodom došli do cilja.

Ostala je čak i od prije nekoliko godina zapamćena drama s trail ultramaratona "Dilj trail - 46 km", kada je policajac spasio život trkačici koju su napali stršljeni i koja je još k tome alergična na ubode insekata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HEROJSKI ČIN Drama na utrci kroz šumu: Policajac spasio život trkačici koju su napali stršljeni - "Rekla je da joj otiče jezik i da joj ruke trnu..."

Iako je otrov stršljena manje toksičan od otrova ostalih osa, sadrži više acetilkolina, tvari koja izaziva jak osjećaj pečenja, a njihov žalac također dublje prodire u kožu, zbog čega uzrokuje i veću bol.

Ubod stršljena ne predstavlja opasnost za čovjekovo zdravlje, osim kod onih osoba koje su alergične na njegov otrov, za njih ubod stršljena može biti smrtonosan.

Što učiniti ako vas ubode stršljen, možete pročitati >> OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene