Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

Zastrašujući prizor

Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...”

Aktualno Galerija Potres u Rakovici Potres u Rakovici Foto: Lica Club/Zeljko Hajdinjak CROPIX Potres zatresao područje Slunja i napravio štetu u crkvi u Rakovici - 1 Potres zatresao područje Slunja i napravio štetu u crkvi u Rakovici - 1 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix Potres zatresao područje Slunja i napravio štetu u crkvi u Rakovici - 3 Potres zatresao područje Slunja i napravio štetu u crkvi u Rakovici - 3 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix Potres zatresao područje Slunja i napravio štetu u crkvi u Rakovici - 4 Potres zatresao područje Slunja i napravio štetu u crkvi u Rakovici - 4 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix +3 Potres zatresao područje Slunja i napravio štetu u crkvi u Rakovici - 5 Galerija 1/8 >>
Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je kako su dojave građana o potresu zaprimili županijski centri 112 Zagreb i Karlovac. Dojava o ozlijeđenim osobama nije bilo.

Snažan potres u srijedu ujutro zatresao je područje Slunja. Magnituda potresa iznosila je 4,3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V-VI stupnjeva EMS ljestvice.

Potres se osjetio i u mnogim dijelovima Hrvatske, a Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je tlo podrhtavalo i u Bosni i Hercegovini te Italiji.

Portal Lika Club objavio je i snimku potresa koju je zabilježila nadzorna kamera. Na njoj se vidi trenutak podrhtavanja u mjestu Irinovac u općini Rakovica. Snimku možete pogledati ovdje.

Pročitajte i ovo Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

A načelnik spomenute općine, Mihovil Bićanić, rekao je da je zasad šteta prijavljena samo na jednoj građevini.

Potres u Rakovici Potres zatresao područje Slunja i napravio štetu u crkvi u Rakovici - 6 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix

“Treslo je 10 do 15 sekundi. Zasada nema prijavljenih šteta, osim u crkvi u Rakovici gdje je pala žbuka i napukao je strop na nekoliko mjesta", rekao je Bićanić za Lika Club te dodao:

Potres u Rakovici Potres zatresao područje Slunja i napravio štetu u crkvi u Rakovici - 3 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix

Potres u Rakovici Potres zatresao područje Slunja i napravio štetu u crkvi u Rakovici - 5 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix

"Ministar Tomo Medved se javio i rekao da će poslati hrvatsko potresno inženjerstvo tu u Rakovicu da pregledaju teren”, rekao je za Bićanić.

Potres u Rakovici Potres zatresao područje Slunja i napravio štetu u crkvi u Rakovici - 4 Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix

Ravnateljstvo civilne zaštite je izvijestilo kako su dojave građana o potresu zaprimili županijski centri 112 Zagreb i Karlovac. Dojava o ozlijeđenim osobama nije bilo.

"Prema zaprimljenim informacijama u vezi potresa kod Slunja, zabilježena je manja materijalna šteta. Služba civilne zaštite Karlovac je od načelnika općine Rakovica zaprimila informaciju o oštećenju stropa u crkvi Sv. Jelene i dimnjaka na zgradi stare općine u Rakovici. Na teren su upućeni statičari Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo. Za sada nije bilo drugih dojava o štetama", priopćili su. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene