Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završen očevid

Detalji nesreće u Rijeci: "Pješakinja je prelazila na crveno svjetlo"

Autobus u Rijeci - 4
Autobus u Rijeci - 4 Foto: Damir Skomrlj/Cropix
Nakon obavljenog očevida utvrđeno je da je 76-godišnjakinja na koju je naletio autobus prelazila prometnicu na znak crvenog svjetla, izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Očevidom na mjestu udara autobusa na pješakinju, na raskrižju Ulice Ivana Zajca i Veslarske ulice u Rijeci u ponedjeljak, utvrđeno je da je 76-godišnjakinja prelazila prometnicu na znak crvenog svjetla za pješake, i to izvan obilježenog pješačkog prijelaza.

Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je u utorak da je pješakinja prelazila cestu na udaljenosti nekoliko metara od pješačkog prijelaza, a da je autobus gradskog prijevoznika Autotrolej u raskrižje ušao na svoje zeleno svjetlo.

Autobus, kojim je upravljao 36-godišnji vozač, iz Veslarske ulice je u Ulicu Ivana Zajca skrenuo, zaustavivši se na obilježenom pješačkom prijelazu kako bi propustio pješake. Nakon što je nastavio s vožnjom, dogodila se nesreća u kojoj je 76-godišnjakinja teško ozlijeđena, izvijestila je policija.

Prevezena je u Klinički bolnički centar Rijeka gdje je primljena na Zavod za traumatologiju Klinike za kirurgiju. Nakon dodatne dijagnostike je operirana, a sad joj je stanje stabilno.

Pročitajte i ovo Marin Piletić Tuga u Slavonskom Brodu Ministar nakon smrti djeteta: "Nije bilo elemenata da se dijete žurno izdvoji. Inspekcija je poslana u Hrvatski zavod za socijalni rad"

Policija je pozvala na strogo poštivanje postavljene prometne signalizacije u sklopu novog prometnog rješenja u Rijeci uvedenog proteklog vikenda.

Zbog radova na sustavu vodoopskrbe i odvodnje za sav promet je zatvorena Adamićeva ulica, najvažnija prometnica u središtu Rijeke za kretanje u smjeru zapada. Ulica Riva i Ulica Ivana Zajca postale su dvosmjerne.

I tijekom drugog radnog dana novog prometnog rješenja vidljivo je da mnogobrojni građani prelaze ulice Riva i Ivana Zajca izvan pješačkih prijelaza, kroz novopostavljene rotore, krećući se kolničkim trakama, unatoč jasnim oznakama i metalnim ogradama.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić stiže i iz Rusije Vučić: "Srbija se ubrzano naoružava. Naručili smo 80 Lazara, 112 Miloša... Zaostajemo za susjedima"

Policija stoga ponovno upozorava na obavezu prijelaza kolnika na znak zelenog svjetla za pješake, obavezno korištenje obilježenog pješačkog prijelaza, kao i pothodnika na svim mjestima gdje postoje

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene