Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stiže i iz Rusije

Vučić: "Srbija se ubrzano naoružava. Naručili smo 80 Lazara, 112 Miloša... Zaostajemo za susjedima"

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: CROPIX/Cropix
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je i da čekaju dolazak važnog vojnog sustava iz Rusije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u utorak da su naručili 80 oklopnih vozila Lazar i 112 oklopnih vozila Miloš, a dodao je i kako se očekuje dolazak važnog sustava iz Rusije koji služi za elektronsko ometanje.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Lovranu - 5 U Lovranu FOTO Stravični detalji nesreće u kojoj je smrtno stradala mlada djevojka: "Nesretnu je curu vukao 20-ak metara, prizor je bio strašan"

Vučić je tijekom prikaza naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije u vojarni Topčider poručio da su osigurana sredstva za 701 sustav naoružanja i da se moraju pronaći sredstva potrebna za još 853 sustava iz domaće proizvodnje, piše Nova.rs.

"Ubrzavamo naoružanje, što nije lako financijski, blizu smo da ga kompletiramo, završavamo još neke stvari. Zaostajemo u vozilima s kotačima u odnosu na susjede, s gusjeničarima imamo ogromnu prednost, nadoknađujemo zaostatak", naveo je.

Vučić je rekao i da Srbija čeka važan sustav iz Rusije koji služi za elektronsko ometanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi rezultati Objavljena svjetska ljestvica korupcije, provjerite gdje se nalazi Hrvatska

Glavni stožer Vojske Srbije pokrenuo je početkom siječnja inicijativu ponovnog uvođenja obveze služenja vojnog roka koji bi trajao četiri mjeseca. Obavezni vojni rok u Srbiji ukinut je odlukom parlamenta u prosincu 2010., kada je uspostavljena profesionalna vojska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene