Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća kod Venecije

Novi detalji nesreće u kojoj je poginula trudna Splićanka: Otkriven uzrok smrti vozača autobusa

Autobus sletio s nadvožnjaka u Veneciji - 3
Autobus sletio s nadvožnjaka u Veneciji - 3 Foto: Afp
Otkriveni su novi detalji nesreće u kojoj je poginula mlada Hrvatica kod Venecije početkom listopada prošle godine.

Objavljeni su prvi rezultati vještačenja stravične prometne nesreće koja se dogodila početkom listopada prošle godine u venecijanskim Mestrima.

Autobus pun putnika tada je sletio u provaliju i zapalio se. Poginula je 21 osoba, među kojima i mlada Splićanka. 

U sklopu istrage pregledani su podaci s privatne i službene SIM kartice vozača, dok je mobitele pregledala lokalna policija.

Pročitajte i ovo Očevid u Šibeniku nakon pucnjave Upucao ga Pucnjava u Šibeniku: Mladić pokušao ubiti muškarca, policija otkrila pozadinu sukoba

Zaključak vještaka 

Smrt vozača nastupila je zbog nagnječenja lubanje nakon pada s nadvožnjaka s visine od preko 10 metara.

"Vozač Albert Rizzotto u vrijeme nesreće nije pretrpio nikakav infarkt. Kad je autobus pao i udario o tlo, vozač je bio živ. Smrt je nastupila od prijeloma lubanje i udisanja krvi...", zaključak je vještaka s medicinskog fakulteta u Padovi Guida Viela, prenosi La Stampa

Ne bi li otklonili svaku sumnju da mu je eventualno pozlilo tijekom vožnje, kardiologinja Cristina Basso s padovanskog sveučilišta je dva puta sve analizirala i radila testove u potrazi za eventualnim patološkim elementima koji utječu na koronarne žile ili tkivo miokarda. No nikakve anomalije, pišu talijanski mediji, nije pronašla.

Pročitajte i ovo Autobus u Rijeci - 2 Spašavali je vatrogasci FOTO Grozna nesreća u Rijeci, autobus pregazio ženu: "Upozoravali smo na ovo"

Tko je odgovoran za nesreću, moglo bi se doznati uskoro. Još uvijek se čekaju rezultati je li bilo eventualnog kvara na autobusu. Također se analizira i je li ograda nadvožnjaka bila u skladu sa sigurnosnim standardima. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene