Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo staro doba

Mislili su da će promijeniti svijet medija, a sad su proglasili bankrot: Za cijenu postojećeg zajma dobit će ih Soros?

Vice media
Vice media Foto: Afp
Kad se pojavio, Vice se promovirao kao novi mediji koji će zamjeniti tradicionalno novinarstvo. Istina je da je privukao veliki broj mladih čitatelja, ali njegova uprava nije znala kako to kapitalizirati. Sada su proglasili bankrot, a mogli bi biti otkupljeni za vrijednost postojećeg zajma.

Vice Media u ponedjeljak je podnio zahtjev za bankrot, čime je okončan višegodišnji pad od povremeno bahate zvijezde novih medija do simbola svih problema koji okružuju digitalnu izdavačku industriju.

Zbog stečaja Vice neće stati s radom, a financirat će se iz najnovije pozajmice od 20 milijuna dolara. Skupina zajmodavaca, koja uključuje Soros Fund Management, vjerojatno će sada preuzeti kompaniju. Kako doznaje NYT, ponuđen je iznos od 225 milijuna dolara, a to bi se pokrilo iz postojećeg zajma.

Pročitajte i ovo Tucker Carlson Radio 14 godina Širitelj teorija zavjera ostao bez posla na jednoj od najpoznatijih televizija

Poput nekih svojih kolega u industriji digitalnih medija kao što su BuzzFeed i Vox Media, Vice i njegovi ulagači uvelike su se kladili na rastuću moć društvenih mreža poput Facebooka i Instagrama, očekujući da će privući veliki broj mladih, mobilnih čitatelja za kojima su oglašivači žudjeli.

Iako su čitatelji dolazili u milijunima, nove medijske tvrtke imale su problema s izvlačenjem profita od njih, a većina zarade od digitalnih oglasa odlazila je glavnim tehnološkim platformama, a ne njima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezadovoljan Trumpovom politikom George Soros upozorava: "SAD i Kina su u hladnom ratu koji bi uskoro mogao postati vruć"

Prošlog mjeseca BuzzFeed je ugasio svoju redakciju za vijesti koja je ranije dobila čak i Pulitzerovu nagradu. Na potez ga je prisilio izlazak na burzu za puki djelić svoje ranije procijenjene vrijednosti, a Vox Media ranije ove godine prikupio je novac za otprilike polovinu svoje vrijednosti iz 2015. godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene