Obavijesti Video Pretražite Navigacija
samo konstruktivni prijedlozi

"Neka se jave svi s boljim idejama": Beroš odgovorio na kritike o uvođenju obveznih sistematskih pregleda

Najava uvođenja obveznih sistematskih pregleda naišla je na brojne kritike, a predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit ideju je čak nazvala jednom od "većih gluposti koje sam čula u zadnje vrijeme". Ministar zdravstva Vili Beroš pozvao je sve koji imaju bolju i konstruktivnu ideju, neka se jave.

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je sve češće kritike na najavljeno uvođenje obveznih i besplatnih općih sistematskih pregleda. Postavljaju se pitanja mogućnosti realizacije i učinkovitosti, ali i cijene samih pregleda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ostala trudna i nakon zahvata "Uvjeravali su me da je zahvat obavio liječnik": Ministar Beroš o šokantnom slučaju ''pobačaja'' u Osijeku

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Boljitak za zdravlje? Besplatno, ali obvezno: Beroš uvodi novost za sve punoljetne građane

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) izrazila je sumnju oko samog provođenja pregleda, nakon izjave ministra da će se pregledi izvoditi isključivo u javnom, a ne u privatnom zdravstvenom sektoru te prije svega u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Predsjednica HUBOL-a Ivana Šmit u Dnevniku Nove TV tako je izjavila kako je to "jedna od većih gluposti koje sam čula u zadnje vrijeme", a ministra je nazvala "infantilnim".

"Molio bih sve koji kritiziraju da budu konstruktivni", rekao je Beroš na kritike najavljene reforme. "Bolji prijedlozi i rješenja od naših bit će prihvaćeni. Nama su na prvom mjestu pacijenti".

"Nikada nisam rekao da će se bilo kome zabraniti dodatan rad", komentirao je rad liječnika u javnom i privatnom sektoru. "S obzirom na prigovore na koje moram reagirati o nedostupnosti zdravstvene zaštite i manjka termina, na to moram reagirati", rekao je Beroš te je dodao se pravilnici koji reguliraju rad u javnom i privatnom sektoru, moraju unaprijediti.

"Povećali smo broj specijalista u bolnicama za devet posto", odbacio je ministar prigovore o manjku liječnika i dodao da će "ova administracija u Zakon o zdravstvenoj zaštiti unijeti i kvalitetu liječenja i mjerenja ishoda liječenja".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene