Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čudnovati simptomi

60 djece završilo u bolnici nakon što su pojeli sumnjive slatkiše u duginim bojama: "Toliko je snažan ovaj proizvod"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Više od 60 jamajačke djece osnovnoškolskog uzrasta hospitalizirano je nakon što su pojeli slatkiš od kanabisa u duginim bojama, zbog čega su povraćali i halucinirali, rekla je ministrica obrazovanja te karipske zemlje na platformi X.

"Uvjerena sam da zajedno možemo ojačati našu sigurnost i sigurnosni režim da se borimo protiv nesavjesne prodaje proizvoda od marihuane djeci", poručila je Fayval Williams u utorak i rekla da se u najnesretnijim okolnostima našla s roditeljima i dioničarima osnovne škole Ocho Rios.

Kasno u ponedjeljak Williams je podijelila fotografiju koja je prijavljena njezinu ministarstvu, a na kojoj se nalazi slikovit paket "gumenih traka u duginim bojama", od kojih svaka sadržava 100 miligrama THC-a, što je snažna doza i za iskusne odrasle osobe.

"Jedan je dječak rekao da je uzeo jedan slatkiš", rekla je Williams i dodala da su drugoj djeci dane intravenozne kapi kako bi se ubrzao oporavak. "Toliko je snažan taj proizvod."

Jamajka je dekriminalizirala posjedovanje do 57 grama marihuane iz religioznih, medicinskih i znanstvenih razloga 2015. godine te je osnovala agenciju za licencije za industriju legalnog medicinskog kanabisa.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku - 10 Upozorenje na snazi FOTO/VIDEO Apokaliptične scene: Pogledajte kako Osijek izgleda danas, dim se širi 40 kilometara dalje

Radio Jamaica izvijestio je da Jamajačko udruženje uzgajatelja i proizvođača marihuane predlaže program javnog obrazovanja za odgovorno konzumiranje odraslih i prevenciju konzumiranja kod djece, kao i zagovaranje propisnijeg pakiranja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene