Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak hladnog vala

Snijeg pao diljem Dalmacije, bilo ga je i na otocima. Pogledajte kako su pahulje zabijelile vrh Visa

Snijeg na Visu
Snijeg na Visu DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Snijeg na Visu Snijeg na Visu Foto: DNEVNIK.hr Snjieg na Visu Snjieg na Visu Foto: DNEVNIK.hr Snijeg na Visu Snijeg na Visu Foto: DNEVNIK.hr +0 Snijeg na Visu Galerija 1/4 >>
Najniža temperatura jučer izmjerena bila je u gorju, a iznosila je minus 11 stupnjeva, Danas se ne očekuju drugačije temperature

Za veći dio zemlje izdano je upozorenje za umjerenu opasnost od hladnog vala.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

Tijekom noći i jutra ponegdje će pasti još malo snijega, osobito na istoku i u gorju. Na moru će biti mjestimične kiše, na sjeveru na obali može biti i susnježice ili snijega. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će slabo do umjereno jugo, dok će na jugu bura privremeno okretati na istočnjak. Najniža temperatura bit će između minus sedam i minus tri stupnja u nizinama, do minus deset u gorju, a na moru između minus tri i plus četiri stupnja.

Snježne pahulje zabijelile su danas tako i Dalmaciju. Snijeg je padao na širem području Zadra, Knina, Sinja, Šibenika, Trogira, a u Biogradu na Moru nastao je i tanji snježni pokrivač. Slab snijeg u 11 sati počeo je padati i u Splitu, a čitateljica nam je poslala fotografije zabijeljenog vrha otoka Visa.

U središnjim predjelima će danju biti umjereno do pretežno oblačno ali uglavnom suho. Dok će na istoku pasti još malo snijega. Uz slab vjetar, danju će se mjeriti oko nule.

U Slavoniji i Baranji pretežno do potpuno oblačno. Iako se većina snijega očekuje u prijepodnevnim satima kad može napraviti tanji snježni pokrivač, povremeno će padati i u drugom dijelu dana. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a najviša dnevna temperatura je oko nule.

U Gorskom kotaru i Lici će tijekom poslijepodneva oborina prestati, ali ostat će pretežno oblačno.

Na sjevernom Jadranu će biti kiše, u unutrašnjosti Istre još malo susnježice i snijega, ali prema kraju dana će se naoblaka smanjivati. Slabo i umjereno jugo navečer će okretati na buru u jačanju. U gorju će i danju biti hladno, s temperaturom između minus pet i nula, dok će se na moru mjeriti između četiri i sedam.

U Dalmaciji će biti umjereno do pretežno oblačno uz kišu, mjestimice i susnježicu osobito u unutrašnjosti. Kasno navečer i u noći će oborine prestajati, a naoblaka se početi smanjivati. Puhat će istočnjak i jugo, ali će prema kraju dana ponovno okretati na buru u jačanju. U najtoplijem dijelu dana temperatura će biti između tri i sedam.

U ponedjeljak će na kopnu biti djelomice sunčano, ali u gorju će uz više oblaka pasti malo kiše i snijega. U utorak još u najvišim predjelima može biti malo snijega, a zatim uglavnom suho i postupno toplije, osobito danju.

U ponedjeljak će na moru biti pretežno sunčano. U utorak će naoblaka porasti i ponegdje će pasti malo kiše. Bura će slabjeti i okretati na južne smjerove. Početkom tjedna jutra će i dalje biti razmjerno hladna, ali dani će postupno biti sve topliji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene