Uz pridržavanje mjera protiv koronavirusa, svakako se treba pridržavati i mjera zbog iznimno niskih temepratura zraka. Izdana su važna upozorenja zbog vrhunca hladnog vala.

Galerija


Ulazimo u vrhunac ledenog vala koji je zahvatio cijelu Europu. Kod nas najhladniji Zavižan s -11, dok su odmah za njim bile Delnice sa samo stupnjem manje. Osim gorja, Istra je danas bila najhladnija u zemlji.

Vezani članci Domagoj Mikić na Zavižanu - 1 I na debelim minusima HGSS-ovci imaju posla: "Ljudi često steknu krivi dojam" Snijeg u planinama - 1 "Zvijer s istoka" pokazuje svoju snagu, ali i ljepotu: Poljoprivrednici strahuju za svoje proizvode, a na splitskoj rivi prolaznici uživaju na suncu

Liječnici savjetuju osobito starijim i kroničnim bolesnicima da ako ne moraju, ne izlaze van na hladnoću. Ako pak morate, obavezna je debela jakna, kapa koja pokriva oba uha, šal, i rukavice.

Hladno vrijeme donosi i pojačan oprez u prometu. Loše ili neadekvatne gume produljuju zaustavni put prilikom kočenja.

Snijeg je posljednjih dana izmamio mnoge iz toplih domova pa iz HGSS-a pozivaju građane da budu oprezni i ne srljaju u visine bez opreme.

Temperature jesu niske, ali unutar očekivanih vrijednosti za siječanj - ističe metorologinja Nove TV.

"Stratosfersko zagrijavanje pomaknulo je polarni vrtlog koji je donio onda masu hladnog zraka u Europu, osobito u istočni dio", kazala je meteorologinja Maja Bubalo.

Ovako hladno bit će do sredine sljedećeg tjedna.