Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječnik iz Sv. Duha

VIDEO Na Hodu za život govorio i ginekolog s prizivom savjesti, pogledajte što je poručio

Okupljenim prosvjednicima na današnjem Hodu za život obratio se i ginekolog Boris Ujević koji je govorio o prizivu savjesti.

U Zagrebu se održao sedmi po redu Hod za život pod sloganom "Život je zakon". Organizatori su u subotu poručili kako je važeći zakon o prekidu trudnoće star već 45 godina, pa je vrijeme da se promijeni. Željka Markić je prije povorke komentirala i slučaj gospođe Mirele Čavajde.

Okupljenima na Zrinjevcu obratio se i ginekolog Boris Ujević koji je govorio o prizivu savijesti. Ujević radi u bolnici Sveti Duh i koristi se prizivom savijesti kako ne bi izvodio pobačaje.

Pročitajte i ovo Tea Bekavac MNOŠTVO LJUDI VIDEO I FOTO Održan Hod za život u Zagrebu, javnosti se obratila i majka koja je rodila dijete s teškom dijagnozom - "Otišla je u miru"

"Sveukupno sam 10 godina studirao medicinu, pa sam se specijalizirao u ginekologiji i porodništvu, i moram reći da što više vremena liječnik provodi sa svojim pacijentima, to više uči od njih i postaje bolji čovjek", rekao je na početku svog govora.

Pacijente smatra učiteljima

"Kada se susrećem s trudnicom, susrećem se s dvije osobe. S majkom i njezinim djetetom", rekao je Ujević. "I ta majka i njeno nerođeno dijete nisu samo pacijenti kojima zelim pružiti najveću moguću brigu i skrb, to su ujedno i moja dva učitelja".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbio dati suglasnost Tomašević ne dopušta postavljanje zastava Hoda za život: "Gradonačelnik se ne slaže sa ciljevima..."

"Koristim se prizivom savjesti ne od jučer, to radim od 1997. godine. Kada to radim, kada ne želim sudjelovati u izvođenju pobačaja, ne činim to iz hira, inata... To je promišljena i odgovorna odluka koju sam naučio studirajući medicinu i biologiju, ali i od svojih učitelja - majke i njezinog nerođenog djeteta", rekao je Ujević.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene