Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reuters, Fox, The Sun...

Evo što svjetski mediji pišu o pucnjavi na Zdravka Mamića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijest o oružanom napadu i ranjavanju Zdravka Mamića objavili su brojni europski mediji.

Reuters prenosi kako je "bivši čelnik Dinama i jedan od najbogatijih ljudi u zemlji ranjen u oružanom napadu u zapadnoj Bosni i Hercegovini".

Pročitajte i ovo Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac" Ferdo Galić, brat unesrećenog u pucnjavi u Hercegovini pucao iz kalašnjikova Brat unesrećenog za Dnevnik Nove TV o krvoproliću u Hercegovini: "Svi su polegli na pod, pobjegao je u kuću..."

Reuters navodi kako je Mamić moćan lik hrvatskog nogometa, te kako mu se sudi zbog utaje poreza. Navodi se kako je posljednjih godina nekoliko puta bio meta fizičkih napada, ali prvi puta je na njega pucano.

Tko je pucao i motiv su nejasni, navodi Reuters.

"Kontroverzni bivši čelnik zagrebačkog Dinama ranjen u pokušaju atentata, navodi britanski Mirror.

Navodi se kako je Mamić ranjen u Bosni i Hercegovini u mjestu Zidinama pokraj Tomislavgrada gdje je posjetio mjesnu crkvu i groblje na obljetnici očeve smrti.

The Sun piše kako je hrvatski nogometni menadžer Zdravko Mamić ranjen u nogu u pokušaju atentata. Doda je se kako je Mamić kontroverzna osoba kojoj se sudi zbog sumnji u utaju poreza i podmićivanje.

Francuski L'Equipe navodi kako je 'bivši šef Dinama ranjen u Bosni. L'Equipe piše kako se protiv Mamića pred hrvatskim pravosuđem vodi postupak zbog navodne pronevjere u iznosu od 15,6 milijuna eura kroz fiktivne ugovore, te zbog navodne utaje poreza od 1,6 milijuna eura. Sudi se i njegovom bratu i bivšem treneru Dinama Zoranu, te bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću.

Fox Sport prenosi kako je bivši čelnik Dinama ranjen napadu vatrenim oružjem, no ozljede nisu opasne po život. Navodi se kako policija traga za dva moguća napadača.

"Mamiću, koji je poznat po svom vatrenom temperamentu, u Hrvatskoj se sudi za pronevjeru i poreznu prijevaru."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene