Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuz ili ne?

Cijene omiljene ljetne poslastice otišle u nebo: "Mislim da je previše. To je stvarno preskupo"

Aktualno Galerija Sladoled, ilustracija - 1 Sladoled, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sladoled, ilustracija - 2 Sladoled, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sladoled, ilustracija - 3 Sladoled, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Sladoled, ilustracija - 4 Sladoled, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Sladoled, ilustracija - 5 Galerija 1/6 >>
Ne usporava rast cijena sladoleda. Kuglica se u Hrvatskoj prodaje i do tri i pol eura. Je li to realna cijena, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

Rastu celzijusi, raste broj turista, ali raste i cijena kuglice sladoleda. No ni hrvatski sladoledari nisu ostali pošteđeni visokog rasta cijena namirnica.

"Cijene za namirnice od kojih se radi sladoled dosta su otišle gore, neke su čak otišle po 100, 150 posto, neke po 60, 70 posto. Mi smo sladoled u odnosu na prošlu godinu dok su bile niže cijene digli u prosjeku za 10 do 15 posto, što je puno manje u odnosu na to koliko su namirnice otišle gore", rekao je Damir Domjanović, voditelj slastičarnice.

U Rijeci, Puli, Opatiji cijena se kreće od dva do dva i pol eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija ponovno poskupljenje Dnevnik Nove TV doznaje: Od utorka poskupljuje gorivo, pogledajte koje su nove cijene

"Cijena je OK", poručio je Mato. "Dva eura su OK za jednu kuglicu. Ipak je Švicarska skuplja", dodala je Kata.

U Dubrovniku, Splitu i Zagrebu cijene su od jedan i pol pa sve do tri i pol eura, donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

"Iskreno, mislim da je OK, sve je poraslo tako da mislim da je okej, ali ne bi se mnogi složili sa mnom", izjavila je Petra.

"Ja mislim da je previše, gotovo duplo previše. Sad smo jeli gore negdje ćevapčiće, nas dvoje smo dvoje ćevape i dva piva platili 20 eura, a jednu čašicu s dvije kuglice sladoleda sedam eura. Znači, tri puta više, to je stvarno, stvarno preskupo", napomenuo je Ante.

U užem centru grada Zagreba za 3,30 eura mi smo dobili dvije kuglice. Uobičajena gramaža kuglice je 70 grama, dok se za skuplje dobije do 100 grama. 

Ipak, mnogi još nisu sigurni u vezi s cijenom. 

Pročitajte i ovo Nove cijene karata - 1 osjetna razlika Poskupjele morske linije! Ovo su nove cijene, a domaćini negoduju

"Pa, je li cijena realna ili ne, to je dosta diskutabilno s obzirom na to koliko su namirnice išle gore i koliko smo dizali cijenu sladoleda. Možete sami pretpostaviti ili procijeniti je li to realno ili nije, ali da bismo svi voljeli da možemo za 3,50 eura prodavati jednu kuglicu sladoleda, voljeli bismo", rekao je Damir. 

Hoće li sladoled postati luksuz ili ne? Mnogi tvrde da je već postao, pa tko voli, neka izvoli.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene