Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ponovno poskupljenje

Dnevnik Nove TV doznaje: Od utorka poskupljuje gorivo, pogledajte koje su nove cijene

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Gorivo, ilustracija - 1 Gorivo, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gorivo, ilustracija - 2 Gorivo, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gorivo, ilustracija - 3 Gorivo, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Gorivo, ilustracija - 4 Galerija 1/6 >>
Od utorka nas na benzinskim postajama očekuju više cijene goriva.

Kako Dnevnik Nove TV doznaje, od utorka nove cijene goriva na benzinskim postajama.

Litra eurosupera 95 tako bi trebala poskupjeti za šest centi i stajati jedan euro i 38 centi. Dizel će poskupjeti za četiri centa na euro i 28 za litru. Plavi dizel će biti 78 centi za litru.

Pročitajte i ovo Prosvjed djelatnika u pravosuđu - 3 Počinje štrajk Pravosuđe od ponedjeljka u blokadi, određene poslove neće obavljati. Malenica: "Ne postoje razlozi zbog kojih bi štrajk bio opravdan"

Ova poskupljenja su većim dijelom posljedica Vladine odluke da poveća marže opskrbljivača gorivom. Te marže dosad su iznosile oko deset eurocenti po litri prodanog goriva, a opskrbljivači su se u više navrata žalili kako im taj iznos nije dovoljan za rentabilno poslovanje.

Pročitajte i ovo Nove cijene karata - 1 osjetna razlika Poskupjele morske linije! Ovo su nove cijene, a domaćini negoduju

S obzirom na to da je cijena derivata na mediteranskom tržištu niska, a ulazimo u razdoblje visoke potrošnje zbog turističke sezone, u Vladi su odlučili djelomično uvažiti zahtjeve opskrbljivača, pa će oni odsad zarađivati oko 12 i pol eurocenti po prodanoj litri goriva.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene