Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitivanja u USKOK-u

Detalji velike policijske akcije, uhićene 22 osobe u sedam zemalja: "Ono što je posebno neobično..."

Aktualno Galerija Policija, Ilustracija Policija, Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Marija Štambuk, odvjetnica jednog od uhićenih Marija Štambuk, odvjetnica jednog od uhićenih Foto: DNEVNIK.hr Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Uhićenja policije, ilustracija - 1 Uhićenja policije, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Uhićenja policije, ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Velika akcija hrvatske policije, EUROPOL-a i zagrebačkog ureda DEA-e. Čime se bavila ova krim organizacija i na kojem području, u Dnevniku Nove TV izvjestio je reporter Domagoj Mikić.

"Akcijom je koordinirala hrvatska policija s USKOK-om. Istraga obuhvaća ukupno 22 osobe iz sedam europskih zemalja od BiH, Slovenije, Njemačke, Belgije, Nizozemske do Italije i Hrvatske. Kod nas je uhićeno osam osoba. Ovo je snažan udarac balkanskom kartelu, prvi uhićeni već su stigli u USKOK. Akcija se provodi na području Zagreba, Rijeke, Siska i područja Krapinsko-zagorske županije", kazao je Mikić.

"Cijela priča krenula je iz Hrvatske. No ono što je neobično jest da je ovu kriminalnu skupinu i cijeli biznis vodio državljanin BiH iz zatvora u Rimu. U srijedu od popodneva traju ispitivanja u USKOK-u", dodao je.

Cijeli slučaj kratko je prokomentirala i odvjetnica jednoga od osumnjičenih, Marija Štambuk.

"Radi se o kaznenom djelu neovlaštene proizvodnje i trgovine drogama u sastavu zločinačkog udruženja. U ovom trenutku, obzirom na karakter kaznenog djela i obujam spisa, obranu nismo iznijeli, branio se šutnjom. On je jutros uhićen u svom stanu i to je to. Sutra će vjerojatno biti prijedlog za istražni zatvor i pretpostavljam da će isti biti i određen", navodi Štambuk.

"Ono što treba reći jest da policija nije trebala uhićivati sve aktere priče jer osim mozga ove cijele priče dio osumnjičenih već je iza rešetaka zbog nekih drugih kaznenih djela. Ispitivanja će se nastaviti do kraja dana s obzirom na međunarodni karakter i vrstu kaznenih djela, za očekivati je da će tužitelji USKOK-a tražiti određivanje istražnog zatvora", dodao je Mikić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene