Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadobile teže ozljede

Instruktor vožnje koji je naletio na dvije djevojčice čeka odluku o istražnom zatvoru, otkriveno i kako se branio na ispitivanju

Aktualno Galerija Ispitan instruktor vožnje - 4 Ispitan instruktor vožnje - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ispitan instruktor vožnje - 3 Ispitan instruktor vožnje - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ispitan instruktor vožnje - 2 Ispitan instruktor vožnje - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ispitan instruktor vožnje - 1 Ispitan instruktor vožnje - 1 Foto: DNEVNIK.hr +5 Bruno Džaić, odvjetnik Galerija 1/10 >>
Vozač koji je u subotu navečer uzrokovao prometnu nesreću u zagrebačkom Španskom u poslijepodnevnim satima ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu.

Instruktor vožnje stigao je na ispitivanje. Pokajao se, ali krivnju je negirao.

"Radi se o spletu nesretnih okolnosti, zbog čeg je došlo do ovog događaja. Naravno, mom je branjeniku žao zbog svega što se dogodilo i izrazio je veliko kajanje što su djevojčice završile tako kako su završile", rekao je odvjetnik okrivljenika Bruno Džaić.

Hoće li 39-godišnjak završiti u istražnom zatvoru, znat će se sutra. U subotu navečer vozilom autoškole udario je dvije 14-godišnjakinje koje su stupile na obilježeni pješački prijelaz.

Nije bio pod utjecajem alkohola i droge. Tvrdi da je poštovao propise. Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, branit će se tvrdnjom da mu je u trenutku udara nešto upalo u oko, izvijestila je reporterka Viktorija Bednjanec.

Pročitajte i ovo Aleksandar Ljubljanović i Tin Kovačić Velike štete Otok se bori s posljedicama razorne oluje: "Najveći izazov ovdje su dotrajali, stari krovovi"

Za to vrijeme djevojčice ostaju do daljnjega u bolnici. Imaju prijelome stopala, gležnjeva, brojne rane nagnječenja, doživjele su i potres mozga.

Težini ozljeda svjedočio je liječnik koji ih je operirao. Prošlo je ključnih 48 sati kada se očekuju glavne komplikacije, a danas se osjećaju bolje.

"Polako već s nama komuniciraju i pričaju, još uvijek se ne sjećaju događaja, ali su zasad dobro, izvan životne opasnosti", opisao je dječji kirurg Mario Kurtanjek.

No pred njima je još dug put. Dok se one oporavljaju, brojni stanovnici Španskog frustrirani su zbog prometa u kvartu.

Na dionici na kojoj su stradale djevojčice često se vozi preko ograničenja. Da treba staviti uspornike i radarske kamere, smatra prometni stručnjak Željko Marušić.

"Pogotovo je problem sa slijednim semaforima kao što je u Ulici Antuna Šoljana jer vozači hvataju jedan da bi uhvatili drugi i zalijeću se kroz crveno svjetlo znajući da nema sankcija", rekao je Marušić.

Na upit Dnevnika Nove TV iz Grada najavljuju da će prije pješačkih prijelaza postaviti optičke linije, a na sam prijelaz crvenu podlogu. No bez strožih kazni za kršenje propisa to će malo značiti, poručuje Marušić.

"Naši su vozači nekulturni prvenstveno zbog toga što znaju da se tako mogu ponašati", objasnio je stručnjak.

Instruktoru zasad nije oduzeta vozačka dozvola, ali još uvijek ima licenciju jer nije pravomoćno osuđen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Što to tamo leti? NLO nad Deželom: Kontrola leta otkrila što su pokazali radari na mjestu gdje se pojavila misteriozna svjetlost

Detalji ispitivanja

Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac u Vijestima u 17 sati javila se uživo s novim detaljima. "Osumnjičenik je aktivno iznosio obranu, rekao je da je poštivao sva prometna pravila i propise. Naveo je kako je sama nesreća rezultat spleta nesretnih okolnosti. Kako neslužbeno doznajemo, branio se rekavši da mu je baš u tom trenutku nešto upalo u oko, znamo da je samo trenutak dovoljan da se dogodi nesreća. Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je da mu bude određen istražni zatvor, čemu će se njegov odvjetnik protiviti. 

Nemaju ništa protiv toga da mu se odredi privremena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima. Što se tiče licencije za instruktora vožnje, o tome će se odlučiti nakon što cijeli slučaj dobije pravomoćni sudski epilog", kazala je Štrbac.

Odvjetnik Bruno Džaić kazao je kako je provedeno prvo ispitivanje te da je osumnjičeni vozač negirao krivnju, odnosno negirao da je počinio kazneno djelo. Istaknuo je kako je njegovu branjeniku žao što se to dogodilo te da je izrazio veliko kajanje.

Hoće li vozaču biti određen istražni zatvor, bit će poznato večeras ili u utorak ujutro.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene