Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike štete

Otok se bori s posljedicama razorne oluje: "Najveći izazov ovdje su dotrajali, stari krovovi"

Aktualno Galerija Tin Kovačić, novinar Tin Kovačić, novinar Foto: DNEVNIK.hr Aleksandar Ljubljanović, Interventna postrojba Civilne zaštite Aleksandar Ljubljanović, Interventna postrojba Civilne zaštite Foto: DNEVNIK.hr Aleksandar Ljubljanović i Tin Kovačić Aleksandar Ljubljanović i Tin Kovačić Foto: DNEVNIK.hr +0 Pomoć razorenoj Slavoniji Galerija 1/4 >>
U Otoku, gdje su vojska i interventne postrojbe Civilne zaštite, nalazi se i reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

"Šteta je ovdje u Otoku uistinu velika, uništeno je više od 1200 krovova, što znači da je kiša padala i po stropovima, zidovima, parketu, namještaju, bijeloj tehnici… Nažalost, sve je to uništeno. Otok danas izgleda kao mjesto radne akcije, kao gradilište, na ulicama je i vojska koja čisti to silno smeće, kao i interventna jedinica Civilne zaštite, koja radi u cilju sanacije krovova", kazao je reporter Tin Kovačić.

Razgovarao je s Aleksandrom Ljubljanovićem iz interventne postrojbe Civilne zaštite, koji je kazao: "Sada je stanje puno povoljnije nego što je bilo prošli tjedan. Dosad smo sanirali 155 krovova i ostalo je nešto manje sitnih intervencija, koje vjerujem da ćemo riješiti do petka. Najveći izazov ovdje su dotrajali, stari krovovi, trula je građa, pa postoji opasnost od propadanja. Nastojimo što više koristiti podizne platforme, a koristimo i alpinističke tehnike, uz puno osiguranja, da to ljudi odrade sigurno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problemi Skoro kao u Hitchcockovu filmu: Gradić teroriziraju opasne ptice - "Lebdio je pokraj njegove glave pokušavajući ga uhvatiti"

Sada je završila faza spašavanja i otklanjanja nekih opasnosti, i sada slijedi faza oporavka. Najviše treba građevinskih radnika, prvenstveno krovopokrivača i limara."

Kazao je kako je planirano da interventna jedinica do petka bude gotova sa svojim dijelom posla. Reporter Kovačić istaknuo je kako tek potom počinje prava sanacija, za koju je teško prognozirati dokad bi mogla potrajati. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene