Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija

FOTO Pogledajte što je sve policija zaplijenila na Zrću i Kastarelcu tijekom festivala elektronske glazbe

Veliki broj Britanaca na Zrću - 4
Veliki broj Britanaca na Zrću - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Policijska zapljena Policijska zapljena Foto: MUP Policijska zapljena Policijska zapljena Foto: MUP Policijska zapljena Policijska zapljena Foto: MUP Policijska zapljena Policijska zapljena Foto: MUP +0 Veliki broj Britanaca na Zrću - 4 Galerija 1/5 >>
Za vrijeme trajanja javnog okupljanja na plažama Zrće i Kastarelac, od 24. do 30. lipnja, policajci su proveli ukupno osam kriminalističkih istraživanja te 10 pretraga stanova i drugih prostorija.

Tijekom trajanja festivala elektronske glazbe na plažama Zrće i Katarelac, odnosno na teritorijalnom području Policijske uprave ličko-senjske i Policijske uprave zadarske, policijski su službenici su od 24. do 30. lipnja pojačano postupali s ciljem prevencije i redukcije kaznenih djela i prekršaja iz domene kriminaliteta droga.

"Na festivalima elektronske glazbe se uobičajeno okupljaju domaći i strani gosti skloni sredstvima ovisnosti, koji neprimjerenim ponašanjem remete javni red i mir, a čime posljedično može doći do ugrožavanja općeg stanja sigurnosti građana i njihove imovine. Uočeno je da ovakva okupljanja prate i pripadnici kriminalnog miljea koji prigodno ili organizirano preprodaju drogu posjetiteljima festivala. Upravo je identifikacija i suzbijanje preprodaje, uz gore spomenutu prevenciju i redukciju, jedan od prioritetnih djelovanje policije. Na ovom je javnom okupljanju tijekom njegovog trajanja prisustvovalo oko 7000 posjetitelja, pretežito državljana Velike Britanije", poručila je PU zadarska.

Rezultati postupanja

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u grčkoj Smrt dvojice školaraca potresla omiljeno turističko odredište: Policija sve istražuje, a traumatizirana djeca samo žele kućama

Pročitajte i ovo U blizini Paukovca posadili 52 stabljike marihuane - 2 Dovršena istraga VIDEO Pali ratari: U blizini Paukovca raskrčili površinu pa posadili 52 stabljike marihuane


Devet je osoba kazneno prijavljeno zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga, od kojih je osam britanskih državljana i jedan hrvatski.

Također su izdana 52 obavezna prekršajna naloga, na temelju kojih je naplaćeno 23.694,32 eura novčanih kazni.

Što se zapljena tiče, izdvajamo: 12 338 tableta extasy-a, 716 grama MDMA, oko 185 grama kokaina, oko 1,5 kilograma ketamina, oko 620 grama marihuane, 460 grama punila te tri digitalne vage.

Također je privremeno oduzeto 52.985 eura i 1.785 britanskih funti.

U jednom su slučaju uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga i sredstva za vezivanje nad državljaninom Ujedinjenog Kraljevstva zbog narušavanja javnog reda i mira. Naime, vrijeđao je policijske službenike, a nakon što su mu višestruko izdana upozorenja da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog mira i reda, na to se oglušio i nastavio s vrijeđanjem i omalovažavanjem. Stoga je bio upozoren da će policijski službenici uporabiti sredstva prisile ukoliko se ogluši na izdanu naredbu, a na što se opet oglušio pa su nad njim, opravdano, uporabljena sredstva prisile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene