Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija u grčkoj

Smrt dvojice školaraca potresla omiljeno turističko odredište: Policija sve istražuje, a traumatizirana djeca samo žele kućama

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Grčki istražitelji istražuju jesu li dvojica irskih školaraca koji su ovog vikenda umrli u razmaku od samo 24 sata na grčkom otoku Iosu pili ilegalna pića. Smrt dvojice 18-godišnjih kolega iz razreda, Andrewa O'Donnella i Maxa Walla, traumatizirala je njihove prijatelje, koji danas lete kući.

Tinejdžeri su bili na odmoru nakon ispita i slavili su završetak srednjoškolskog obrazovanja s kolegama s koledža St. Michael's kada se dogodila tragedija.

Vjeruje se da je Andrew  O'Donnell pao i udario glavom dok je hodao uz litice do svog hotela u ranim jutarnjim satima u subotu nakon noćnog izlaska u Hori, glavnom gradu Iosa.

Nakon opsežne potrage njegovo tijelo pronađeno je u jarku oko 10:30 u nedjelju, u blizini stijena u podnožju litice.

"Iako ozljede na njegovu vratu i glavi na prvi pogled sugeriraju da se spotaknuo i pao, također istražujemo je li riječ o napadu", rekla je glasnogovornica policije Konstantina Dimoglidou za Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija HOROR NA OTOKU Ispovijest srpske radnice na Krku: "Posao im je išao slabo, pa su rekli da poslužujem u štiklama i ugradim sise, gađali su me pepeljarom..."

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 Oko ponoći Mladi norveški turist u Splitu pao sa zida: Ima ozljede opasne po život

"Pića koja su on i njegovi kolege iz razreda pili možda su bila nelegalna, što ga je dovelo do stanja u kojem je bio kad je rano u subotu napustio bar kako bi se vratio u svoj hotel", poručila je policija.

O'Donnellovo tijelo pronađeno je u nedjelju ujutro, a vijest o njegovoj smrti kasnije tog dana toliko je šokirala njegova prijatelja Maxa Walla da se srušio i umro od šoka. Prema lokalnim medijima, mladić je imao problema sa srcem.

"Wall je imao srčanih problema i nedavno je operiran", rekla je Dimoglidou. Dodala je da ostaje vidjeti je li neka vrsta inducirane tvari doprinijela objema iznenadnim smrtima.

Dimoglidou je dodala da će obdukcija koja bi se trebala obaviti u utorak u lučkom gradu Pireju biti ključna u utvrđivanju uzroka smrti O'Donnella i njegova razrednog kolege Walla.

Shrvani roditelji dječaka otputovali su u Grčku kako bi vratili kući njihove posmrtne ostatke, dok se njihovi traumatizirani kolege iz razreda danas vraćaju u Irsku preko Bristola.

"To je noćna mora za svakog roditelja, da čuje takvu vijest. A znamo da mnogi naši sinovi i kćeri odlaze u inozemstvo nakon završene škole i nakon ispita", kazao je potpredsjednik irske vlade Micheál Martin o tragediji koja je pogodila cijelu zemlju.

Više od 80 učenika St. Michael'a nalazi se na egejskom otoku sa stotinama drugih mladih irskih turista koji slave kraj školske godine. Sada ih sve čeka tužan povratak kući.

Ravnatelj škole Tim Kelleher rekao je kako mu je Tánaiste rekao da na otoku ima 1000 učenika koji slave završetak mature, od kojih je njih 90 s koledža St. Michael's.

Rekao je da su se vijesti o smrti brzo proširile među kolegama studentima i dodao: "Svi oni žele otići. Svi su traumatizirani i samo govore da žele kući."

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene