Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIVEDEN UZ SILU

Detalji velike potjere u Zagrebu: Naoružani muškarac prijetio i bježao po Dubravi, policija pucala na njega. Propucane dvije kuće i automobil

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljeni su detalji velike potjere policajaca i specijalaca koji su dan ranije nekoliko sati tragali za naoružanim muškarcem u zagrebačkoj Dubravi.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, uključujući i službenike Interventne jedinice policije, u suradnji s pripadnicima Antiterorističke jedinice Lučko, svladali su u ponedjeljak oko 18:30 muškarca zbog kojeg je ranije tog dana zatražena intervencija policije.

''Oko 13.30 sati u Dubravi na Čučerskoj cesti, žena je zatražila intervenciju policije navodeći da ima problema s podstanarom zbog njegovog agresivnog i nasilničkog ponašanja. Na mjestu događaja policijski službenici su uočili muškarca, koji im je zaprijetio da će upotrijebiti vatreno oružje te se dao u bijeg prema obližnjoj šumi. Zbog navedenog su policijski službenici nastavili progon za njim, ali i zatražili dolazak dodatnih snaga na mjesto događaja budući da je iz dostupnih saznanja proizlazilo kako je moguće da muškarac raspolaže vatrenim oružjem te je vjerojatno nasilan'', navodi se u priopćenju zagrebačke policije, koja je opisala tijek akcije.

Dolaskom većeg broja snaga na područje intenzivnog traganja, muškarac je oko 18.30 uočen u Slanovečkoj ulici, kada je prema policijskim službenicima usmjerio pištolj te im se počeo približavati: ''Policajcu su ga upozorili da odbaci oružje, a na što se on oglušio, zbog čega su ispalili hice upozorenja, dok je drugi policajac zbog pištolja usmjerenog u njegovu pravcu i odbijanja izravnog napada na sebe – nakon upozorenja ispalio nekoliko hitaca u smjeru muškarca, koji je dalje nastavio bježati. Potom su ga policajci sustigli i uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje, svladali.''

U ovom trenutku u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti i činjenice njegova postupanja, pa tako i okolnosti pod kojima je oko 16 sati na Čučerskoj cesti pištoljem zaprijetio zaposlenici jedne trgovine, navodi policija.

Tijekom navedenog postupanja oštećene su staklene stijenke na dvije obiteljske kuće u Slanovečkoj ulici te osobni automobil parkiran u dvorištu ispred ulaza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAVRŠILA POTRAGA Drama u Dubravi: Policija uhvatila muškarca koji je pobjegao nakon sukoba, navodno je bio naoružan
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija imala dojavu Sramotni napad u centru Zagreba, napali i izvrijeđali Rimčeve zaposlenike: "Vratite se od kud ste došli"

U odnosu na uporabu sredstava prisile, policija je podsjetila da će sukladno važećim zakonskim odredbama načelnik policijske uprave nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja donijeti ocjenu opravdanosti i zakonitosti njihove uporabe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene