Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Racije razbile organizirani kriminal

U 'gradu grijeha' prostitucija prelazi u podzemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada bi Han Yulai, poslovni čovjek iz Dongguana u Kini, dovodio klijente da posjete njegovu tvornicu, uvijek bi im ponudio, ono što se naziva 'Dongguanov stanard'.

Navečer bi Han Yulai svoje klijente i poslovne partnere odveo u KTV, karaoke koje su u Kini često sinonim za seksualne usluge. Ondje bi 'mamasani' - što je naziv za žene koje vode bordele - poredale desetke mladih djevojaka, većinom Kineskinja, ali među njima ima i Japanki, Koreanki i najskupljih - Ruskinja. 'Izaberete jednu ili dvije, pijete i zabavljate se, a potom idete u sobe obaviti 'posao'. Ne ljubav, samo posao', kaže Han, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija istražuje slučaj Rus u Beogradu unajmio prostitutku: Večer za zabavu pretvorila se u noćnu moru Ilustracija braća Panić FOTO Zgodnim maserkama obećavali zaradu 100 eura na dan: Vučićeva kumčad na policijskoj tjeralici zbog prostitucije, pobjegli u Hrvatsku

Sve je teže dobiti prostitutku u Kini jer je posao ilegalan, a u veljači 2014. Vlada je započela sa slamanjem industrije seksa u Dongguanu koji je u Kini poznat kao 'grad grijeha'.

U skladu s tim, zatvoreno je više od 2.000 bordela, sauna i prostora za masažu koje bi ugostile klijente. Uhićene su tisuće ljudi, uključujući osumnjičene organizatore prostitucije, s visokorangiranim službenicima i korumpiranim političarima. Zamjenik gradonačelnika, koji je također bio i voditelj ureda za sigurnost u gradu, Yan Xiaokang, udaljen je sa svojih pozicija zbog sumnje za sudjelovanje u organiziranom kriminalu.

Racije su trajale nekoliko mjeseci, a njihov se utjecaj osjeća još i danas, više od godinu dana nakon velikih policija operacija. Lin Jiang, profesor financija i poreza na Sveučilištu Sun Yat-Sen u Guangzjou, procijenio je da racije koštaju oko 8 milijardi dolara (oko 54 milijarde kuna) poduzeća, hotele, trgovine i restorane. To je desetina zarade Dongguana u 2014.

Sve zbog droge i prostitutki: Kineskim zvijezdama zabranjen nastup na TV-u

Iako je seks turizam Dongguana prošlost, to ne znači da je industrija seksa ondje posve nestala. Han svoje klijente ne može više odvesti u KTV ili saune na 'Dongguanov standard', ali još uvijek postoje načini kako obaviti 'posao', naročito ako imate kontakte 'mamasana'.

Novinar CCN-a ispričao je kako mu je u hotelu prišao jedan zaposlenik hotela i pitao ga voli li 'masaže', te kako mu za 160 dolara (oko 1.000 kuna) može osigurati sobu s dvije lijepe Kineskinje. Slično mu je ponudio i vozač taksija. Obojica su rukama gestikulirali kakve sve seksualne usluge za nešto novca može dobiti.

Seksualne usluge također su dostupne putem društvenih mreža. A budući da ne smiju više raditi u KTV, umjesto toga prostitutke šetaju ispred te zgrade i pitaju muškarce trebaju li njihove usluge. Unatoč velikim policijskim akcijama koje targetiraju organiziranu prostituciju, ta vrsta posla i dalje se, ništa manje ne odvija se u privatnim domovima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene