Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo gdje

Temperature i ispod -91: OVO je NAJHLADNIJE mjesto na Zemlji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su otkrili da se temperatura na jednom planinskom lancu na Antarktiku spušta i niže od -91 stupanj.

Nedavno su znanstvenici pronašli mjesto na kojem se temperatura spušta i ispod -91 stupanj Celzijev, a na toj se temperaturi oči, nos i pluća čovjeka smrzavaju za samo nekoliko minuta. Riječ je jednom planinskom lancu na Antartiku i to je najhladnije mjesto na svijetu, piše Daily Mail.

Rekordnu hladnoću otkrili su znanstvenici iz America's National Snow i Ice Data Centra, a za to su koristili satelite za mjerenje temperature na Antartiku. Najhladnije mjesto je smješteno na 3.799 metara nadmorske visine na planini koja se zove Dome Fuji.

Još jedan 'zimski rekord' iz Sibira: Izmjereno -68,7!

To je mjesto hladnije i od ruske istraživačke stanice Vostok gdje je najniža izmjerena temperatura bila -89,2 stupnjeva Celzijevih. Znanstvenici smatraju da na planini Dome Fuji postoje neka mjesta koja su još hladnija jer sateliti mjere prosječnu temperaturu na kilometru kvadratnom i tvrde da hladnoća tamo doseže svoj maksimum tijekom vedrijeg vremena.

Podsjetimo, najhladnije naseljeno mjesto na svijetu je i dalje rusko selo Oymyakon gdje je prosječna temperatura u siječnju -50 stupnjeva Celzijevih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene