Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve oči uprte u njih

OTKRILI TEKUĆU VODU NA MARSU? NASA najavila 'veliko znanstveno otkriće'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA je za ponedjeljak zakazala konferenciju za medije na kojoj će otkriti "rješenje velike misterije na Marsu".

Novinarima je na zakazanoj konferenciji iz NASA-e obećano "veliko znanstveno otkriće", a mnogi već sad pretpostavljaju da je američka svemirska agencija pronašla ili tragove vode ili tragove života na Crvenom planetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na njega smo zaboravili LEGENDARNI AMERIČKI ASTRONAUT UPOZORAVA NASA-u Prije misije na Mars, postoji jedna važnija misija Slika nije dostupna Vodeći znanstvenici NASA objavila veliko otkriće o atmosferi Marsa

Ako je to slučaj, to bi doista bilo veliko znanstveno otkriće vezano za Mars. Zasad je sve na razini nagađanja, do ponedjeljka.

U središtu glasina nalazi se Lujendra Ojha, student Georgia Techa, kojem se pripisuju zasluge za "slučajno" otkrivanje prvog velikog dokaza da je tekuća voda nekoć postojala na Marsu, nakon proučavanja površine tog planeta, još 2011. godine na Sveučilištu Arizona, prenosi Daily Mail.

'Ovo područje na Marsu je jako čudno. Jako podsjeća na Stonehenge'

Izvanzemaljci na Marsu: Znakovi života ili dokaz da je internet poludio?

Ojha je tijekom proučavanja fotografija površine Marsa, odstranio sjene i svjetlosne smetnje na njima, samo da bi otkrio tamne, prstolike oblike koji su se tijekom vremena mijenjali po obrascu koji je konzistentan s tekućom vodom.

Ojha je svoje otkriće nazvao "slučajnim", ističući da isprva nije imao pojma što bi otkriveni oblici na tlu mogli biti. Otad je posvetio "godine istraživanja" tome da pokuša dokazati da je riječ upravo o tragovima koje je ostavila tekuća voda.

Ako su znanstvenici u NASA-i doista pronašli dokaz tekuće vode na Marsu, implikacije bi mogle biti ogromne, jer tekuća voda je i dalje najbolji indikator da je život nekoć postojao, ili tek može nastati na Crvenom planetu.

Otkrit ćemo u ponedjeljak.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene