Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nema dogovora

Mogući zajednički tenderi Slovenije, Hrvatske i Srbije za nabavu lijekova i opreme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O tome se razgovara, ali da konačni dogovor još nije postignut, rekao je ravnatelj slovenskog zavoda za zdravstveno osiguranje Samo Fakin

Ravnatelj slovenskog zavoda za zdravstveno osiguranje Samo Fakin potvrdio je u četvrtak da se razmatra zamisao o mogućnosti zajedničkih tendera za nabavu lijekova i medicinske opreme u kojima bi sudjelovala ministarstva zdravstva Slovenije, Hrvatske i Srbije, ali je zanijekao da je o tome već postignut dogovor.

Pročitajte i ovo Lijekovi - 3 Zdravstvena pismenost Jednim klikom do svih informacija o lijekovima: Građanima će jedna od usluga biti posebno zanimljiva Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Na putovanju ste i trebate lijek, provjerite na što imate pravo u stranoj zemlji

Reagirajući na izjave srbijanskog ministra zdravlja Zlatibora Lončara da je na ministarskoj razini već postignut dogovor o zajedničkoj nabavi lijekova i medicinske opreme, čime bi se zbog većih narudžbi postigle niže cijene i izbjegle provizije, Fakin je u razgovoru za portal slovenskog Telekoma potvrdio da se o tome razgovara, ali da konačni dogovor još nije postignut.

HZZO će predložiti da se pacijentima omogući doplata istovrsnog skupljeg lijeka

'Još se ništa nismo dogovorili, ali je istina da razgovaramo o toj mogućnosti', rekao je Fakin, dodavši da je inicijativa došla s hrvatske strane.

Fakin nije želio ocijeniti koliko bi se zajedničkom nabavom lijekova i medicinske opreme uštedjelo, ali je uvjeren da bi se postigle povoljnije cijene kod dobavljača.

"Kad se kupuju velike količine, svi nude niže cijene jer se boje da ne ispadnu iz igre", kazao je Fakin.

Slovensko ministarstvo zdravstva informaciju o mogućnosti zajedničkih tendera još nije komentiralo. Fakin kaže da je prije nego što bi se zajedničkim tenderima pristupilo potrebno proučiti sve pravne i organizacijske aspekte takvog poduhvata.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene