Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tovarnik na rubu snaga

'Treba nam puna podrška Vlade i institucija, nemamo više mjesta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tovarnik je danas jedno od središta izbjegličke krize, no na lokalnoj razini ne mogu dugo zbrinuti najmanje stotine koji još pristižu.

Gost Andrije Jarka koji se iz Tovarnika javlja za Dnevnik Nove TV bio je Zdravko Kelić, šef stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije. Upozorava da povećanim dolaskom izbjeglica u Tovarniku hitno trebaju pojačanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mađarski premijer o izbjegličkoj krizi 'Europa je trenutno bogata i slaba što je moguća najopasnija kombinacija' Slika nije dostupna Izbjeglička kriza Pusić: 'Kada Njemačka zatvori granice, sve se zatvara, uključujući i hrvatske granice'

'Mi smo cijeli dan slali poruke da možemo odraditi dio posla, onaj posao koji jamčimo da možemo pokriti svojim kapacitetima. Međutim, ukazivao sam na probleme koji se mogu pojaviti ako se pojača dolazak izbjeglica', kaže Kelić.

UŽIVO: Izbjeglice ulaze u Hrvatsku

Mađarska će postaviti žičane ograde i na granici s Hrvatskom

'Dolazak je takvog intenziteta da to teško možemo ovdje pratiti. Očekujemo punu podršku Vlade, hrvatskih institucija i Državne uprave za spašavanje. Mi dio posla možemo odraditi, međutim noćas i ujutro očekujemo da će doći ogroman broj izbjeglica, i na lokalnoj razini to nećemo moći rješavati. Institucije moraju dati svoj doprinos', poručuje Kelić i upozorava kako se ljude mora odvoziti iz Tovarnika, da zbog velike koncentracije izbjeglica ne bi došlo do eventualnih nemira.

'Autobuse županija naručuje cijeli dan, i drugi ih moraju naručivati', pozvao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene